Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Πωλητήριο στη Βιοιατρική - Οι εξελίξεις πυροδοτούν γύρο συγκέντρωσης και στα διαγνωστικά κέντρα


Πωλητήριο στη Βιοιατρική - Οι εξελίξεις πυροδοτούν γύρο συγκέντρωσης και στα διαγνωστικά κέντρα
Μετά τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια όπου οι κινήσεις συγκέντρωσης έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω της επέλασης του CVC σειρά παίρνουν τα διαγνωστικά κέντρα. 

Η πρώτη σημαντική κίνηση που πέρασε απαρατήρητη έγινε από την Affidea που εξαγόρασε από το Υγεία δύο διαγνωστικά κέντρα που κατείχε ο όμιλος σε Hilton και Περιστέρι. 

Η συνέχεια φαίνεται να έρχεται από τον όμιλο Βιοιατρική καθώς η οικογένεια Σπανού έχει ήδη δώσει εντολή σε εταιρία συμβούλων να διερευνήσει τις δυνατότητες πώλησης του ομίλου.

Είναι προφανές ότι εφ όσον βρεθεί αγοραστής για την Βιοιατρική θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου καθώς θα παρασύρει το σύνολο του κλάδου σε ραγδαίες αλλαγές. 

Ένας κλάδος που επί χρόνια βασίζεται σε μεριδολόγια ιατρών τα οποία σπάζει η Affidea λειτουργώντας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα καθώς πρόκειται για διεθνή όμιλο που έχει παρουσία σε 16 χώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιοιατρική το 2016 είχε κύκλο εργασιών μετά την αφαίρεση του rebate και του claw back 119,35 εκατ. ευρώ ενώ πέτυχε κερδοφορία προ φόρων ύψους 11,8 εκατ. και μετά φόρων κέρδη της τάξεως 8 εκατ. ευρώ. 

Η εταιρία έχει επενδύσεις σε ομόλογα μετοχές και μερίδια αμοιβαίων κυρίως εξωτερικού υψηλής ασφάλειας ύψους 16,5 εκ ευρώ ενώ σε επίπεδο ομίλου ο δανεισμός είναι της τάξεως μόλις των 22 εκατ. ευρώ. 

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

4 σχόλια:

  1. Καταλάβατε λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι εργαστηριακοί γιατί δε θα επιβιώσει κανένα από τα μικρά εργαστήρια? Δυστυχώς όλοι είναι στο κόλπο, από πολιτικούς μέχρι ιατρικούς συλλόγους. Οι υψηλά ιστάμενοι και οι διαπλεκόμενοι θα βολευτούν ως συνήθως. Οι υπόλοιποι θα εξαφανιστούν από το χάρτη.Έτσι απλά και χωρίς καμία αντίδραση.Η επέλαση των μεγάλων συμφερόντων και των ομίλων έχει ήδη ξεκινήσει. Να δείτε τί ωραία θα πουληθούν όλες οι αλυσίδες εργαστηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουν κέρδος εκατομμυρίων στις πλάτες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ?ΒΛΕΠΕ EUROMEDICA.ΧΡΕΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Ξανθοκηφήνας : εμείς αγαπάμε τον λαό ! Όλοι όσοι είναι άνω των......... 150 ετών και έχουν ......3 πόδια θα δικαιούνται πλήρη πρόσβαση στο .......φοβερό Σύστημα Υγείας που στήνουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή