Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Επικίνδυνα για τους εργαζομένους τους τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Τα περισσότερα λειτουργούν χωρίς προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας. 

Αυτό που επανειλημμένα καταγγέλουν γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται πλέον και από τις ίδιες τις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ. 

Onmed.gr

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για την υγεία και ασφάλεια στις υγειονομικές μονάδες, ενώ περίπου οκτώ στα δέκα νοσοκομεία της Αττικής δηλώνουν ότι παρέχουν υγεία και ασφάλεια στους εργαζόμενους τους, στην πράξη αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο! 

Αυτό γιατί, 74% των διοικήσεων αναφέρουν ότι δεν απασχολούν γιατρό εργασίας. Επιπλέον, πάνω από 6 στα δέκα νοσοκομεία δεν διαθέτουν Τεχνικό Ασφαλείας, ούτε Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων, ούτε έχουν ποτέ εκπονήσει μελέτες για την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου στις εγκαταστάσεις τους. 

Επιπλέον, οι διοικήσεις παραδέχονται ότι δεν τηρούν ακριβή στοιχεία για ατυχήματα, μικροτραυματισμούς, ασθένειες και ημέρες απουσίας από την εργασία.

Νέα σχέδια επί χάρτου

Στην ίδια εκδήλωση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται να παραδέχτηκε πως δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία και πως το υγειονομικό προσωπικό της χώρας είναι εξουθενωμένο. 

Παρουσιάστηκαν και ορισμένα νέα... σχέδια σχετικά με τη βελτίωση της κατάστασης, χωρίς βέβαια αναλυτικά στοιχεία και χρονοδιαγράμματα. 

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι δρομολογούνται θέσεις ιατρών εργασίας με πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και αναβάθμιση των αρμόδιων νοσοκομειακών επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου