Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Εμείς και οι ασφαλισμένοι πληρώνουμε το «λογαριασμό» της δωρέαν περίθαλψης



Η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) κατηγορεί την κυβέρνηση οτι «κάνει πρόληψη με... αστερόσκονη και θεραπεία με το... δελτίο»!

Onmed.gr

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εντοπίζουν δύο προβληματικά σημεία σε όσα ισχύουν σήμερα για την περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Από την μια, υποστηρίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ θεσπίζει μηδενική συμμετοχή για μεγαλύτερο φάσμα παθήσεων και κατηγοριών ασφαλισμένων, χωρίς να προβλέπει κάλυψη της δαπάνης αυτής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, το «λογαριασμό» θα πληρώσουν οι εργαστηριακοί γιατροί μέσω κουρέματος clawback και ένω είναι ήδη επιβαρυμένοι με «τις χειρότερες τιμές αποζημίωσης της Ευρώπης».

Από την άλλη, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θεωρούν ότι «το μηνιαίο πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων ανά γιατρό, ιατρική ειδικότητα και περιφερειακή ενότητα, είναι ολοένα και χαμηλότερο, δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών οι οποίοι φτάνουν σε σημείο να... ζητιανεύουν συνταγές, αναζητώντας γιατρό που δεν έχει υπερβεί το όριό του»!

Οι γιατροί καταγγέλλουν μάλιστα ότι συχνά καλούνται να απολογηθούν για υπέρβαση ορίων συνταγογράφησης της τάξης των... 25 ευρώ!

Την ίδια ώρα, η απαγόρευση νέας συνταγογραφήσης των φαρμάκων πρίν λήξει η προηγούμενη συνταγή αυξάνει την ταλαιπωρία των ασθενών οι οποίοι λαμβάνουν πολλά φάρμακα και χρειάζονται 2 και 3 επισκέψερις στο γιατρό για να ανανεώσουν όλες τις συνταγές μηνός. 

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση διόρθωση των προβλημάτων.

1 σχόλιο:

  1. Οι Αριστεροί της καταραμενης αγραμματοσύνης και φτωχολογιάς θέλουν να κάνουν κοινωνικη΄πολιτικη με τα λεφτά των γιατρών. ΒΑΛΤΕ ΓΕΡΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ και πληρώστε τους γιατρούς, οι αναξιοπαθουντες που τους δινετε επιδοματα και δωρεαν εξετασεις θελουν θεσεις εεργασιας, οχι καταραμένη ελεημοσύνη ουτε καταραμένα ξεροκόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή