Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σταθερό ψαλίδι 300 εκ ευρώ το χρόνο από την Υγεία!

Μόνιμο χαρακτήρα θα λάβει τελικά η υποχρηματοδότηση του τομέα της υγείας, καθώς πλέον όπως ο ίδιος ο Υπουργός υγείας παραδέχτηκε, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ετησίως θα κουρεύονται 300.000.000 ευρώ. 

Περισσότερα μέτωπα ανοίγει πλέον ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τις νέες περικοπές που λαμβάνουν πλέον, μόνιμο χαρακτήρα εξαιτίας του μνημονίου. Μετά από την συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός υγείας, αναφέρθηκε στο θέμα της περιστολής των δαπανών χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει από που θα προέλθουν αυτά τα χρήματα.
Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος των 300.000.000 ευρώ θα αφαιρεθεί από τα φάρμακα, δεδομένου ότι πέφτει το πλαφόν της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 2,88 δις τουλάχιστον στα 2,6 με ΦΠΑ.
Ο κ. Λυκουρέντζος κατά την έξοδο του από το Μαξίμου δήλωσε: "Στη σημερινή Ελλάδα, κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι πρακτικές του παρελθόντος, όπως ο πλουτισμός των επιτηδείων, οι αυθαιρεσίες, οι ακραίες συμπεριφορές, δεν έχουν θέση. Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και θα επιτύχουμε τους στόχους μας με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων πολιτικής, με τα οποία θα επιτύχουμε, αφενός τη μείωση των δαπανών, αφετέρου – όπως, ήδη, ανέφερα – θα διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ποιότητος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας."

ΙΑΤROPEDIA

1 σχόλιο:

  1. σωστη η αντιδραση του ισα και του πατουλη.εκκολαπτομενοι μικροί συλλογοι εοπυυ ειναι οντως φωνουλες που διασπουν τον ήδη κατακερματισμενο χωρο του ισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή