Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Προς
κο. Χρήστο Σταϊκούρα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
                                                                                            
                              
                                        
Επιστολή      
Αθήνα, 26.07.2012
                                                                                             ΑΠ: 31476

Θέμα: ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΙΠΛΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας εκθέσουμε το ζήτημα που τίθεται αναφορικά με την περικοπή των διπλών συντάξεων που λαμβάνουν έως σήμερα μεταξύ άλλων και οι ιατροί που απασχολούνται στο ΕΣΥ και συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα.
Ο ΙΣΑ καταρχάς εκφράζει την ελπίδα ότι δεν γίνουν πράξη τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο εν λόγω θέμα, άλλως θα συνεπάγετο τεράστια κοινωνική αδικία, καθώς είναι γνωστό τοις πάσοι ότι για να λάβει διπλή σύνταξη ο σημερινός συνταξιούχος πλήρωνε έως και την τελευταία ημέρα κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα δύο Ταμεία επί 35 χρόνια.
Υπενθυμίζεται το γεγονός ότι το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ είναι ταμείο αυτασφάλισης και το 100% των εισφορών του τις πληρώνει ο ίδιος ο γιατρός χωρίς καμιά συμμετοχή του κράτους. Όσον αφορά δε την αποκαλούμενη «δεύτερη» σύνταξη που παίρνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, των Ασφαλιστικών Ταμείων ή άλλων κατηγοριών έμμισθων γιατρών, αυτή είναι ξεχωριστή, με άλλες εισφορές, που πληρώνονται με την διαδικασία εργοδότη-εργαζομένου, όπως όλες οι συνταγματικά καταχωρημένες συντάξεις.
Περαιτέρω πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι οι γιατροί που με αυταπάρνηση υπηρετούν το Ε.Σ.Υ. έχουν ήδη υποστεί μειώσεις της τάξεως του 40% στο μισθό τους και εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν εκτελέσει εδώ και μήνες.
Σε συνέχεια των ως άνω λεχθέντων, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι υπάρχουν φλέγοντα συναφή ζητήματα, ευελπιστούμε σε άμεση συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας εκτεθούν και αναλυτικότερα τα ανωτέρω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου