Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ


Άμεση εξόφληση χρεών ασφαλιστικών ταμείων

Ουδεμία συζήτηση δέχονται οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών όσον αφορά στις εκπτώσεις κατά την πληρωμή των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τις κλινικές, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ. Σε επείγουσα επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας αναφέρουν, μεταξύ άλλων ότι ενώ εκκρεμεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής απόφασης που προβλέπει το άρθρο 34 του Ν. 4038 (ΦΕΚ Α 14 2-2-12) για την πληρωμή των χρεών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο σκέπτεται να υποχρεώσει τις ιδιωτικές κλινικές να παρέχουν έκπτωση, με την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου, προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη.

«Εκπροσωπώντας την συντριπτική πλειοψηφία των Ιδιωτικών Κλινικών ( 172 από τις 190 λειτουργούσες σήμερα) σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής έκπτωσης ούτε κατ’ ελάχιστο», διότι το χρέος αυτό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο, αφορά νοσηλείες ασθενών από το 2007 και έχει ήδη επιβαρυνθεί από τα τραπεζικά επιτόκια του Factoring και των Κεφαλαίων Κίνησης.
Επίσης θα επιβαρυνθεί κατά την εξόφληση με κρατήσεις 3,072% υπέρ ΜΤΠΥ, ΟΓΑ και χαρτοσήμου, ενώ αφορά τιμολογήσεις νοσηλειών και ιατρικών πράξεων με τιμές που έχουν καθοριστεί από το 1991 και δεν καλύπτουν το κόστος νοσηλείας.

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου