Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

                Συντάχθηκε απο τον/την Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά                  
Πειραιάς, 24-7-2012
Α.Π. 2365
Προς
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας & Κ.Α.
Κο Μάριο Σαλμά
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στις 25-5-2012 με τηλεγράφημα-έγγραφο προς τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Κο Π. Πικραμένο κατήγγειλε την μονομερή αντιμετώπιση της επιλεκτικής πληρωμής παρόχων υπηρεσιών υγείας.
Σε αναρτημένο στο διαδίκτυο έγγραφο (ΑΔΑ Β41ΔΟΦ7Μ-Λ2Ω) βλέπουμε ότι η μονομερής εξόφληση συνεχίζεται. Σαφέστατα δεν είμαστε κατά της εξόφλησης όλων των παρόχων υπηρεσιών υγείας, αντιθέτως θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται εντός των νομίμων προθεσμιών. Όμως δεν μπορούμε να ανεχθούμε εκ νέου το γεγονός, ότι ο Ιατρικός Κόσμος παραμένει απλήρωτος και βρίσκεται σε κίνδυνο οικονομικής και επαγγελματικής κατάρρευσης. Κυρίως όμως απροστάτευτος παραμένει ο Έλληνας Πολίτης, ο οποίος έως σήμερα τυγχάνει περίθαλψης, λόγω της επιστημονικής ευαισθησίας του Ιατρικού Σώματος.

Κε Υπουργέ,

Όπως βρέθηκαν τα 160 εκ. ευρώ για να πληρωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες του Μαϊου 2012, έτσι οφείλετε να βρείτε τα ποσά για τις οφειλές προς τα εργαστήρια και ιατρεία από τον Ιανουάριο 2012 έως σήμερα, καθώς και τις οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων που αποτελούν τον ΕΟΠΥΥ, μερικά εκ των οποίων χρωστούν από τον Σεπτέμβριο 2009 έως σήμερα, όλα τα υπόλοιπα από τον Μάρτιο 2010 έως σήμερα και ο Οίκος Ναύτου από τον Μάρτιο 2011 έως σήμερα.

Η ισότιμη μεταχείριση πρέπει να γίνει από όλους σεβαστή, αλλά οι αντοχές μας πλέον δεν επαρκούν για να ανεχθούμε περαιτέρω καθυστερήσεις. Έχετε υποχρέωση το ποσό που βρήκατε για τις φαρμακευτικές δαπάνες να το διανείμετε σε αυτούς που επί μακρόν χρωστάτε και να εξεύρετε και νέους πόρους για την εξόφληση των υπόλοιπων οφειλών όλων των παρόχων υπηρεσιών υγείας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ     ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου