Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥΣ


Αθήνα 27-07-2012
Προς
κ. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
Γ. Βουδούρη


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα:  Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει στους συμβεβλημένους  ιατρούς του και τα εργαστήρια ,τις  οφειλές   Απριλίου και ενδεχομένως του Μαΐου 2012.Αναμένουμε  την υλοποίηση των ανωτέρω ανακοίνωσης. Παράλληλα επισημάνουμε ότι:
Α) Πρέπει να υπάρχει σταθερή χρηματοροή του Οργανισμού για την αποπληρωμή των ελευθεροεπαγγελματιών  ιατρών διότι  διακυβεύεται πλέον η δυνατότητα επιβίωσης τους.
Β) Πρέπει να τηρηθεί ο βασικός όρος του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, στον οποίο ρητά αναγράφεται ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνονται για τις παροχές των υπηρεσιών τους εντός 45 ημερών από το τέλος του αντίστοιχου μήνα. Η δέσμευση αυτή του ΕΟΠΥΥ σημειώνεται και στις συμβάσεις που υπέγραψαν και απέστειλαν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό ιατροί.
Γ) Επίσης, αδήριτη ανάγκη αποτελεί η αποπληρωμή των χρωστούμενων των επιμέρους ταμείων ΟΠΑΔ,ΙΚΑ,ΤΕΒΕ, στα οποία εκκρεμούν οφειλές από το Νοέμβριο του 2009.

Τονίζουμε ότι αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες διατυπώσεις και ενέργειες για να τηρηθεί η ανωτέρα δέσμευση και η πληρωμή των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών για τα δεδουλευμένα των τελευταίων 3 χρόνων, θα ζητήσουμε από τα μέλη μας όπως  προβούμε σε πλήρη αναστολή όλων των συμβάσεων από 15 Αυγούστου 2012.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,  ως Θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας , δεν θα υποστείλει τη σημαία των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων των γιατρών μελών του για την απρόσκοπτη και την αξιοπρεπή λειτουργία του ιατρικού επαγγέλματος.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                      ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου