Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΠΕΔΥ: το πεθαμένο εξάμβλωμα του Άδωνι λένε οι γιατροίΣκληρή γλώσσα για να περιγράψει τον νέο φορέα της ΠΦΥ, το ΠΕΔΥ χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των γιατρών πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν ΠΕΔΥ κ. Αποστολόπουλος, κατά την διάρκεια εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου με τον υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι από το θνησιγενές μόρφωμα του Λοβέρδου, πήγαμε στο πεθαμένο εξάμβλωμα του Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας παίζει θέατρο συνέχισε ο κ. Αποστολόπουλος, προσθέτοντας ότι το ΠΕΔΥ δεν αποτελεί προιόν μεταρρύθμισης, ενώ η έλλειψη στελεχών των γιατρών είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική. Συγκεκριμένα, όπως είπε, "μόνο το 1/4 και το 1/5 συνολικά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ έχει έρθει στον νέο φορέα, γεγονός που καθιστά προβληματική την κατάσταση, ενώ ο υπουργός αναφέρει τώρα, ότι τα κενά θα καλυφθούν από επικουρικούς". Πρόκειται για τραγικά πειράματα που δεν δείχνουν σοβαρό σχεδιασμό, υπογράμμισε ο πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Εξάλλου σε ερώτηση του κ. Γεωργιάδη εάν ο κ. Αποστολόπουλος έχει καταθέσει αίτηση για να έρθει στον νέο φορέα, ο πρόεδρος των γιατρών, απάντησε ότι έχει κάνει πράγματι αίτηση, ωστόσο έχει καταθέσει παράλληλα και ασφαλιστικά μέτρα ώστε να διατηρήσει το ιατρείο του. Κατά την προσφιλή του όμως τακτική, και σε επιθετικό ύφος, ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στον κ.Αποστολόπουλο, τόνισε ότι «εσείς οι γιατροί κλείσατε τα Πολυιατρεία και όχι εγώ», ενώ και στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ κ. Λεωνίδα Βιττωράτο σε ειρωνικό ύφος, τόνισε ότι "δεν σας προβλημάτισε το γεγονός ότι μπαίνατε στα δελτία ειδήσεων ως 8η είδηση; "

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΕΔΥ κ. Λεωνίδας Βιττωράτος, επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση της υγείας σχεδιάστηκε πρόχειρα χωρίς σχέδιο ενώ καμία μονάδα δεν είναι λειτουργική, αλλά ούτε και στο μέλλον θα είναι. Είναι χαρακτηριστικό, συνέχισε, ότι στην Λάρισα έχει πάει μόνο το 1/5 των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και το Ναύπλιο διαθέτει μόνο δύο γιατρούς, ένας εκ των οποίων είναι οδοντίατρος.

Απαντώντας στον κ. Βιτττωράτο ο υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι μέχρι τέλος του χρόνου ο ασφαλισμένος δεν θα πληρώνει τα 5 ευρώ στα Πολυιατρεία, ενώ για την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος θα απαιτηθούν δύο χρόνια Αναφορικά με τις προμήθειες στα Πολυιατρεία, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αυτές στον ΕΟΠΥΥ γινόταν μέσω του ΙΚΑ τώρα όμως θα πραγματοποιούνται από τα νοσοκομεία μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών και επομένως το βήμα αυτό θα είναι πολύ καλύτερο.

Τέλος, υπεραμυνόμενος της μεταρρύθμισης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα άλλα υπουργεία υλοποιούν την κινητικότητα και την μεταρρύθμιση σε 8 μήνες, ενώ το υπουργείο Υγείας μόλις σε ένα μήνα. Παράλληλα δήλωσε ότι για τα κενά των γιατρών, έχουν προκηρυχθεί 900 επικουρικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου