Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Θύελλα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου! Αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί


Τελικά τα χειρότερα για τους φαρμακοποιούς δεν αποφεύγονται καθώς παρά τις κινητοποιήσεις τους το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε εν μέσω πολιτικών αναταράξεων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Οι ανατροπές για το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι προ των πυλών καθώς το πολυνομοσχέδιο πήρε το βράδυ της Κυριακής το πράσινο φως από την Βουλή με 152 ψήφους, και φέρνει όλες τις αλλαγές που οι φαρμακοποιοί ήθελαν να αποφύγουν.

Ούτε όμως οι πιέσεις της τελευταίας στιγμής σε βουλευτές διαφόρων κομμάτων από τους επικεφαλής των φαρμακοποιών έφεραν το αποτέλεσμα που επιδίωκαν καθώς στο πολυνομοσχέδιο δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση. 

Ο κλάδος πάντως δεν προτίθεται να παρατήσει τα …όπλα καθώς σκοπεύει με διάφορους τρόπους να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του. Άλλωστε το πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές όπως συστέγαση φαρμακείων με πολυκαταστήματα όπως σούπερ μάρκετ αλλά και πολλαπλές άδειες για έναν φαρμακοποιό.

Και το ζήτημα είναι πως ο κλάδος φοβάται πως το επόμενο διάστημα θα έρθουν και άλλα μέτρα. Εξάλλου η τρόικα πιέζει να μειωθεί το ποσοστό κέρδους στο 15%, ρύθμιση που ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως απεφεύχθη τώρα χωρίς ωστόσο να αποκλείεται για το άμεσο μέλλον.

Σήμερα συνεδριάζει τόσο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος όσο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ώστε να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Μέχρι τότε οι ασθενείς θα συνεχίζουν να περιμένουν στις ουρές για να εξυπηρετηθούν καθώς τα φαρμακεία δε λειτουργούν λόγω της απεργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου