Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Εισαγγελική εντολή για τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικώνΜε Εισαγγελική Παραγγελία ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών απαιτεί από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να χορηγήσει τα στοιχεία του προϋπολογισμού του.

http://news247.gr/

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

"Με την επιβολή του “clawback” στις πληρωμές οφειλών του ΕΟΠΥΥ, προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας, την οποία και αμφισβητούσε ως προς την νομική της βάση, εισάγεται αναδρομικά η επιβολή «πλαφόν» στις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες από τις ιδιωτικές κλινικές προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Στις 11/03/2014, έπειτα από συνάντηση των εκπροσώπων μας με τις ομάδες εργασίας του ΕΟΠΥΥ και υπό την παρουσία του αντιπροέδρου του Οργανισμού, κ. Γαρύφαλλου, ενημερωθήκαμε ότι για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πληρωθούμε το ακριβές ποσό των υπηρεσιών που παρείχαν και θα παράσχουν οι εταιρίες μας για υπηρεσίες υγείας αλλά αυτό θα καθοριστεί σε συνάρτηση και κατ’ αναλογία με τα ακριβή ποσά του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ καθώς και με τις συνολικές υποβολές απαιτήσεων όλων των Ιδιωτικών Κλινικών.

Ωστόσο, το βασικό θέμα που προκύπτει και έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, ακόμα δεν το γνωρίζουμε καθώς, παρότι η διοίκηση του Οργανισμού εκ του νόμου έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει τον προϋπολογισμό και τις τροποποιήσεις που πραγματοποιούνται σε αυτόν για κάθε οικονομικό έτος, αρνείται να το πράξει. Αποτέλεσμα: παρά τις συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις μας για το ποια είναι τα ακριβή ποσά που προβλέπονται για την πληρωμή των εταιριών μας το έτος 2013 μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα από πλευράς ΕΟΠΥΥ, οι Ιδιωτικές Κλινικές καλούμαστε να ικανοποιούμε πλήρως όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος, στο προσωπικό μας, σε προμηθευτές και σε λειτουργικές ανάγκες, ενώ το μόνο που καταφέρνει η διοίκηση του Οργανισμού είναι να μας αφαιρεί το δικαίωμα να διαμορφώσουμε τον οικονομικό προγραμματισμό μας. Μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή, βάζοντας λουκέτο στις εταιρίες μας και στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους μας.

Αντιμέτωποι με αυτήν την πραγματικότητα και μη έχοντας πλέον άλλα μέσα για να πείσουμε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να δημοσιεύσει τον προϋπολογισμό, που εκ του νόμου υποχρεούται, ο ΣΕΚ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας και λαμβάνοντας εισαγγελική παραγγελία προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να μας χορηγήσει τα στοιχεία του προϋπολογισμού του, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά ο ΕΟΠΥΥ θα συμμορφωθεί με τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του τουλάχιστον στα αυτονόητα", καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ο ΣΕΚ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές οι οποίες προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ΣΕΚ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελλάδας, συνεισφέρουν σημαντικά στη ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας. 

Ο ιδιωτικός τομέας υγείας απασχολεί άμεσα περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους, συντηρεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών και επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με νέες υποδομές, νέα ιατρικά πρωτόκολλα, νέες τεχνολογίες. Καλύπτοντας το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα, ο ιδιωτικός τομέας υγείας συγκρατεί κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό στη χώρα σε μια εποχή που μαστίζεται από brain drain, συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ και αναδεικνύει την Ελλάδα ως προορισμό ιατρικού τουρισμού. Λειτουργεί συμπληρωματικά του δημοσίου τομέα υγείας αλλά καλύπτει και επεμβάσεις και ιατρικές πράξεις υψηλής τεχνολογίας που αδυνατεί να καλύψει το δημόσιο αποτελώντας κομβικό παράγοντα διασφάλισης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου