Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Γεωργιάδης: Κλειστή πόρτα... κλειστά μυαλά

"Για μια πόρτα γίνεται η απεργία των φαρμακοποιών..." Αυτό είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη χθεσινή διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί άδικα ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό αφού σύμφωνα με τη ρύθμιση η μόνη διαφορά με την υφιστάμενη κατάσταση είναι ότι όπου υπάρχουν φραμακεία κολλητά σε σούπερ μάρκετ, απλώς θα ανοίξει μια εσωτερική πόρτα για να μη μπαίνει και βγαίνει ο πελάτης από τις εξωτερικές.

Ο κος Γεωργιάδης στην ομιλία του παραδέχθηκε όι οι φαρμακοποιοί μετά το μνημόνιο έχουν χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους "όπως όμως όλοι οι Έλληνες" και ότι κακώς παρασύρθηκαν στη λήψη αποφάσεων για απεργίες, αφού ο αριθμός των περισσότερων φαρμακείων στη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη υποδεικνύει ότι πρόκειται μια επικερδή επιχείρηση. 

Ο υπουργός τόνισε το φαρμακείο που θα λειτουργεί στο σούπερ μάρκετ,θα είναι ξεχωριστή επιχείρηση αδειούχου φαρμακοποιού εντός των πληθυσμιακών κριτηρίων και καταφέρθηκε εναντίον εκείνων που «υπερασπίζονται την κλειστή πόρτα» λέγοντας πως το κάνουν «γιατί έχουν κλειστά μυαλά».

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά της δικής του προσπάθειας και επιτυχίας στις διαπραγμετεύσεις με την τρόικα όπου κατάφερε να μη γίνουν αποδεκτές μια σειρά μια σειρά μνημονιακών απαιτήσεων που αφορούσαν στην κατάργηση πληθυσμιακών κριτηρίων, στην αναδρομική μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από την 1η Ιανουαρίου του 2014, στη πληρωμή «κλόου μπακ» και στη δυνατότητα να αγοράζουν και να ανοίγουν φαρμακεία μη αδειούχοι φαρμακοποιοί, σούπερ μάρκετ και ανώνυμες εταιρείες.

Τέλος ο κος Γεωργιάδης είπε ότι για το μόνο που μπορεί να κατηγορηθεί η κυβέρνηση είναι για το ότι δεν κινήθηκε με μεγαλύετρη τόλμη και αυτό γιατί υπολόγισε την κόπωση της κοινωνίας, ενώ υπογράμμισε ότι η χθεσινή μέρα θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που η χώρα βγήκε από το μνημόνιο και επανέκτησε την δημοσιονομική κυριαρχία της.

www.healthview.gr

1 σχόλιο:

  1. Κοιταξτε φατσες ο ενας ανεγκέφαλος και ο άλλος ανεπάγγελτος.Υπουργοι της ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή