Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: "Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε μαγνητικές κι αξονικές τομογραφίες"

Μήνυμα να περιορίσουν τις υπερσυνταγογραφήσεις και τις αλόγιστες κλινικές εξετάσεις έστειλε από το βήμα του Συνεδρίου των FT για την Υγεία, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντός.

"Έχουμε φύγει από το Ελ Ντοράντο των προηγούμενων χρόνων, όσοι δεν το καταλάβουν κάνουν κακό, όχι μόνο στον προϋπολογισμό των κοινωνικών δαπανών αλλά και στην επιχειρηματικότητα", τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η χώρα έχει ψηλό ποσοστό πληρωμών και παραπληρωμών. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 57.000 εξειδικευμένοι ιατρούς από τους 60.000 συνολικά, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψιν στο συνολικό σχεδιασμό. Προσδιόρισε ως βασικά προβλήματα την είσπραξη εσόδων για τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τους όρους με τους οποίους γίνεται η αγορά υπηρεσιών.

"Το 2013 μπήκαμε βίαια σε κλειστό προϋπολογισμό. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση ιατρών κλπ. Και σταδιακά το κάνουμε.. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα με την απουσία κάλυψης περιοχών με ιατρούς, να σπάσουμε μονοπώλια", είπε. χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, τόνισε το 2013 ανήλθαν στο 1,1 δισ. οι ροές από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε 3,7 δισεκ. από τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ το 2014 θα είναι 3,9 δισεκ. οι εισφορές και 775 εκατομ ο εθνικός προϋπολογισμός με μείωση 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο σε αυτό δεν υπολογίζεται ποσό για πληρωμές νοσοκομεία και οφειλές, που αν γινόταν ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπερνούσε τα 6 δισεκ.

Γ.Α. - reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου