Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Χανιά. Ταλαιπωρία ασφαλισμένων και με το ΠΕΔΥ

Με λιγότερους ιατρούς και ακόμα πιο λίγες ειδικότητες αναμένεται να λειτουργήσει το Π.Ε.Δ.Υ. (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) από την Τετάρτη και στα Χανιά.

Χθες, παρ’ότι οι υπάλληλοι ήταν στις θέσεις τους, δεν είχε ξεπεραστεί ακόμα το νομικό κώλυμα που έχει δημιουργηθεί καθώς ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τοποθέτησή τους!

Τα μεγάλα ζητήματα πάντως είναι οι λιγοστές ειδικότητες, η απουσία κρίσιμων ειδικοτήτων στα Χανιά όπως οι παιδίατροι και οι καρδιολόγοι, αλλά ο μικρός αριθμός 16 έναντι 45 ιατρών με τους οποίους ξεκινά η Πρωτοβάθμια Παροχή Υπηρεσιών Υγείας.

«Στην ουσία δεν έχουμε ξεκινήσει, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Αναλάβαμε τις υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί η τοποθέτησή μας στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και προσπαθούμε να δούμε πώς θα λύσουμε το θέμα. Θα δούμε μήπως το ξεπεράσουμε αυτό το νομικό πρόβλημα… αγνοώντας το. Ελπίζουμε ότι από την Τετάρτη θεωρητικά και πρακτικά θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», μας είπε ο υπεύθυνος υγειονομικών υπηρεσιών του Π.Ε.Δ.Υ. Χανίων κ . Σωτήρης Δρούτσος.

Μέχρι χθες το μεσημέρι αναμένονταν να δοθεί κάποια εξουσιοδότηση από τις προϊστάμενες Αρχές έτσι ώστε να παρακαμφθεί η καθυστέρηση της δημοσίευσης του Φ.Ε.Κ.

ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Αναφορικά με τα ραντεβού των ασφαλισμένων όπως υπογραμμίζει ο κ. Δρούτσος «οι τρείς παθολόγοι που θα δέχονται τον κόσμο θα τον εξυπηρετούν χωρίς ραντεβού, αλλά με σειρά προτεραιότητας, ώστε να υπάρξει άμεση εξυπηρέτηση. Οι δύο θα ξεκινούν από τις 7.15 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. και ο τρίτος από τις 11 π.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιάς του. Για τους οδοντιάτρους, που πάντα είχαμε ορίζοντα ραντεβού εβδομάδων ή και μηνών, θα κλείνονται ραντεβού χειρόγραφα, ο καθένας δηλαδή θα μπορεί να έρχεται εδώ και να κλείνει ραντεβού ή να τηλεφωνεί στο 2821024601. Τα πενταψήφια νούμερα δεν ισχύουν. Δυστυχώς, οι ειδικότητες δεν είναι πολλές. Εχουμε μείνει με 16 γιατρούς. Ραντεβού μπορεί να κλείνονται στον ωριλά, στους οδοντιάτρους, στον γαστρεντερολόγο και στον πνευμονολόγο. Υπάρχει τεράστιο κενό στις ειδικότητες και δεν μπορεί να στήσεις πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας χωρίς παιδιάτρους και χωρίς καρδιολόγο».

Από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Π.Ε.Δ.Υ. εκτιμούν ότι θα μπορούν να δέχονται τους πολίτες.

haniotika-nea.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ !
    ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΠΕΔΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ! ΠΑΛΙ ΨΕΥΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή