Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η Δημόσια Υγεία στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΕΣΔΥ και του ΚΕΕΛΠΟ


Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του προγράμματος του συνεδρίου 



Ο τομέας της Δημόσιας Υγείας ως «εργαλείο» κοινωνικής ανάπτυξης τίθεται στο επίκεντρο του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο διοργανώνεται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στις 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2014 στην Αθήνα.

Όπως προκύπτει και από τον τίτλο του συνεδρίου, «Δημόσια Υγεία: Δρόμος προς την Ανάπτυξη», οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς της Ελλάδας, καλούνται να συζητήσουν και να να καθορίσουν ένα κοινό μέτωπο δράσης, προκειμένου να διατηρήσουν τους δείκτες υγείας των Ελλήνων στο ίδιο υψηλό επίπεδο που βρίσκονταν πριν την κρίση.

Πρόκειται για ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν έγκριτοι ειδικοί και διακεκριμένοι επιστήμονες, πρωτοπόροι σε θέματα Δημόσιας Υγείας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, οι οποίοι έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στο συστηματικό σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθώς και για την έγκυρη σχετική ενημέρωση φορέων και πολιτών. 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις, συζητήσεις σε θέματα ενδιαφέροντος και στρογγυλά τραπέζια στοχευμένα σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία που αφορούν μεγάλο αριθμό ιατρικών ειδικοτήτων, όπως Παθολόγους, Λοιμωξιολόγους, Πνευμονολόγους, Παιδιάτρους κ.τ.λ.

Από το πρόγραμμα του συνεδρίου ξεχωρίζει η Τελετή Έναρξης, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποδοθεί τιμή στη μνήμη της Μερόπης Βιολάκη-Παρασκευά, μιας από τις εμβληματικότερες μορφές και πρωτοπόρου της Δημόσιας Υγείας, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς.

Το Συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια, καθώς και του υπουργείου Υγείας.

health.in.gr

1 σχόλιο:

  1. Τί δουλειά έχει η κυρία Μακρή στη πασοκοφωλιά-.....συγνώμη...... σφηκοφωλιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή