Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Editorial: Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους στην Υγεία;

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - healthreport.gr

Οι εκλογές έρχονται αλλά το ΕΣΥ μένει. Και μένει ως…έχει χωρίς προσωπικό και ρευστό. 

Η εκλογική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Το προεκλογικό κλίμα άλλωστε υπήρχε εδώ και καιρό. Μαζί του όμως παρέσυρε και την όποια στήριξη θα έδιναν οι κυβερνώντες στα νοσοκομεία, το ΠΕΔΥ, στην περίθαλψη και τους ασθενείς. 

Και ποιους είχε άλλωστε μάτια για τον τομέα της Υγείας όταν μπροστά διαφαινόταν ξεκάθαρα ότι η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές. 

Και χωρίς εξάλλου να ήταν γνώστης κανείς του πολιτικού σκηνικού, αντιλαμβανόταν πως οι εκλογές έρχονται και ο …Βορίδης φεύγει. 

Και το Μάκης Βοριδης είχε φροντίσει να καταστήσει εύφορο το έδαφος επικοινωνιακά για εκείνον ώστε η επόμενη μέρα να έρθει με μεγαλύτερη ευκολία. 

Είχαν φροντίσει γι' αυτό και οι... δυνάμεις του συστήματος Υγείας, αλλά και η τηλεοπτική... εμπροσθοφυλακή του αγαπημένου συνηγόρου των ενημερωτικών πάνελ της τηλεόρασης.

Πλέον ανεξάρτητα τι θα βγάλουν οι κάλπες η Υγεία θα μείνει να περιμένει μια νέα κυβέρνηση είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε οποιασδήποτε άλλης σύνθεσης. 

Βέβαια στο μεταξύ θα έχουν μείνει οι αοριστίες, οι παραλείψεις, οι ανακολουθίες και οι δεσμεύσεις που δεν έγιναν ποτέ πράξη στα νοσοκομεία, στο ΠΕΔΥ, και στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

Θα μείνουν …σουβενίρ για τον επόμενο τα χαράτσια στους γιατρούς, τα κουρέματα στους προϋπολογισμούς και οι απεγνωσμένοι ασθενείς που ακόμη εν μέσω κρίσης δίνουν φακελάκι για να εξυπηρετηθούν. 

Τώρα αν η νέα κυβέρνηση τηρήσει άλλη γραμμή εν μέσω δανείων και μνημονίων από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αποτελεί κάτι άγνωστο προς ώρας τουλάχιστον…

Οι ελπίδες όμως που περιπλέκονται με την ανασφάλεια μιας νέας άγνωστης πολιτικής κατάστασης αλλά και τα διλήμματα που έχουν τεθεί, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες στην Υγεία.

Και είναι να αναρωτιέται κανείς όπως ο Καβάφης «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους»; 

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή