Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τα χρυσά…ιατρικά χέρια! Στη «φάκα» 415 γιατροί του ΕΣΥ με λεφτά στο εξωτερικό



Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος - HEALTH REPORT.GR

Στην τσιμπίδα του οικονομικού εισαγγελέα φαίνεται ότι πέφτουν 415 γιατροί του ΕΣΥ με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, μακρά λίστα με 415 ονόματα γιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας που φρόντισαν να αποστείλουν εμβάσματα άνω των 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, φαίνεται ότι έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας.

Μάλιστα όλες οι πληροφορίες του ΑΠΕ λένε πως σύντομα θα προχωρήσει ακόμη και σεδεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και πιθανότατα επιβολής φορολόγησης.

Και το ζήτημα είναι πως τα στοιχεία προέκυψαν έπειτα από τη διασταύρωση στοιχείων που έγιναν από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου χωρίς όμως οι γιατροί να μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά αυτά, με βάση τις δηλώσεις τους στην εφορία.

Να σημειωθεί ότι η λίστα με τους γιατρούς, αφορά περιπτώσεις μετά το 2009 και έως σήμερα.

Ο έλεγχος από τις δικαστικές αρχές έχει ολοκληρωθεί για τουλάχιστον 100 γιατρούς και σύντομα αναμένεται να επιβληθεί η φορολογική νομοθεσία ενώ δεν αποκλείονται και υψηλά πρόστιμα.

Πάντως η συνήθης τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ακολουθηθεί και η διαδικασία των πειθαρχικών οργάνων του ιατρικών συλλόγων ώστε να επιβληθούν κυρώσεις.

5 σχόλια:

  1. Αν τελικά επιβληθεί αργία σε 415 γιατρούς του ΕΣΥ, πολλά νοσοκομεία θα βγουν εκτός λειτουργίας! Είναι κι αυτό μιά παράμετρος του προβλήματος, που θα έχει ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγά το νέο! γιατροί του ΕΣΥ με καταθέσεις στο εξωτερικό! αυτό το ξέρει και ο μπακάλης της γειτονιάς. και πού να ψάξουν και τις off shore! μην ανησυχείτε για τα Νοσοκομεία δεν θα βγουν ποτέ εκτός λειτουργίας. Μόνο σε μία περίπτωση θα συμβεί αυτό, όταν κοπούν τα φακελάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατροι του ΕΣΥ??!! φακελακια??!! ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!! δακτυλος των ΙΚΑτζηδων ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή