Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Να εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ ζητά το «Eυγενίδειο» θεραπευτήριο

Αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στον Π. Κουρουπλή
http://www.newsbeast.gr/


Λίγες ώρες μετά την ένεση ρευστότητας στις δημόσιες δομές υγείας, το διοικητικό συμβούλιο του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, αναφέροντας πως αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, ζητά από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να συμβάλλει ώστε ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τις οφειλές του στο θεραπευτήριο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργία του.

Με ανακοίνωσή τους, το Ευγενιδείο ενημερώνει την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους νοσηλευόμενους ότι η οικονομική ασφυξία του θεραπευτηρίου έχει ως συνέπεια «τη μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών στους εργαζομένους και λοιπών εισφορών σε ΙΚΑ και εφορία, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ μάς οφείλει 1.720.000 ευρώ που αφορούν στα νοσήλια των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου» και στην έκκληση του προς τον κ. Κουρουμπλή επισημαίνει ότι η καταβολή έστω και μέρους του ποσού θα συμβάλει στην ικανοποίηση των εργαζομένων, αλλά και στην ανταπόκρισή του θεραπευτηρίου στις πολλαπλές υποχρεώσεις του.

1 σχόλιο:

  1. Το Ευγενίδειου είναι ανώνυμη εταιρεια που ανήκει στο Πανεμιστημιο Αθηνων. Ως ανώνυμη εταιρεια μπορεί να αποφασίσει να μην έχει συμβαση με το κράτος και να δουλέψει ιδιωτικά. Απλώς θα χάσουν τα προνόμια οι καλοταϊσμένοι κομματικοί καθηγητές και άλλοι παρατρεχάμενοι που έχουν το νοσοκομείο κράχτη για τους πελάτες τους. Άλλο η σιγουριά του κράτους και άλλο δουλεύω στην ελεύθερη αγορά και αν αξίζω πετυχαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή