Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΕΟΠΥΥ μόνο για…εξέταση αίματος! Δείτε πόσα πρέπει να πληρώσουν άποροι πολίτες

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
- HEALTH REPORT.GR

Ούτε τις βασικές ανάγκες των ασθενών δε φαίνεται να καλύπτει πια ο ΕΟΠΥΥ λόγω των συνεχών περικοπών στις δαπάνες του.

Καθημερινά άλλωστε έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά άπορων συμπολιτών μας που πρέπει να καταβάλουν από την τσέπη τους τα χρήματα για την κάλυψη των υγειονομικών τους αναγκών.

Ενδεικτικές δύο περιπτώσεις ασθενών, μίας εγκύου και ενός 60χρονου που φέρνει στο φως το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Το Ιατρείο έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα 2 επώνυμες καταγγελίες για ασθενείς. Ειδικότερα:

1) Ασφαλισμένη άνεργη εγκυμονούσα γυναίκα θα αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα από 300 ευρώ για να κάνει τις βασικές και άκρως απαραίτητες εξετάσεις για την εγκυμοσύνη της, γιατί ο ΕΟΠΥΥ πλέον δεν καλύπτει αυτό το κόστος! Συγκεκριμένα οι εξετάσεις αυτές είναι:
Απλός Μηνιαίος Υπέρηχος: 10 ευρώ/μήνα
Αυχενική Διαφάνεια: 110 ευρώ
Β επιπέδου: 90 ευρώ
Έλεγχος Doppler: 50 ευρώ

Επίσης σύμφωνα με τους υπευθύνους του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

2) «Από τις 20 Ιουνίου 2015 έχουμε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση μέχρι σήμερα, για έναν 60-χρονο ασφαλισμένο με 70% αναπηρία , συνταξιούχο πατέρα 2 ανήλικων παιδιών – με πολλά προβλήματα υγείας (ακρωτηριασμένο δεξί κάτω άκρο, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς αριστερού οφθαλμού, διαβητικός ινσουλινοεξαρτώμενος) – ο οποίος έχει επιτακτική ανάγκη αντικατάστασης του τεχνητού δεξιού σκέλους.

Το κόστος για το τεχνητό μέλος μπορεί να φτάσει στις 10,000 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥκαλύπτει μόνο τα 3,500 ευρώ μετά από 18 μήνες. Ο πολίτης αδυνατεί να καλύψει το κόστος αυτό από μόνος του (παρότι έχει βρεθεί προμηθευτής που θα μειώσει το κόστος αγοράς κατά το ήμισυ) με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο τεχνητό μέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου