Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΠΕΔΥ: Και στα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ Ηρακλείου η εξυπηρέτηση πολιτώνΠρος αποσυμφόρηση των νοσοκομείων

Ηράκλειο, Κρήτη
Και στα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ Ηρακλείου, στην περιοχή του Εσταυρωμένο, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται οι πολίτες που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Η διευκόλυνση παρέχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, με στόχο την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων στο Ηράκλειο.

«Οι υπηρεσίες [παρέχονται] στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, που βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο Ηρακλείου Μοιρών (πρώην Ιατρεία ΙΚΑ) και λειτουργεί καθημερινά 7.00-19.00 εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών», τονίζει η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Έτσι, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για την εξυπηρέτησή τους σε περιπτώσεις που χρήζουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις υπάρχουσες ειδικότητες στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, αντί των τακτικών ιατρείων των Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και «Βενιζέλειο».

Σημειώνεται ότι, στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου εξυπηρετούνται και ανασφάλιστοι πολίτες, για τους οποίους οι παροχές είναι δωρεάν με την προϋπόθεση να έχουν ΑΜΚΑ. Οι ειδικότητες που καλύπτονται είναι: Ορθοπεδικοί, παιδίατροι, ουρολόγος, καρδιολόγοι, αλλεργιολόγος, παθολόγοι, πνευμονολόγοι, οδοντίατροι, οφθαλμίατροι.

Επίσης στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου παρέχονται οι εξής υπηρεσίες υγείας: 
Εμβολιασμοί (παιδιών), μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικά εργαστήρια, κυτταρολογικό εργαστήριο, φυσικοθεραπευτήριο, ιατρείο άσθματος, διαβητολογικό ιατρείο, σπιρομετρήσεις, καρδιολόγοι, τμήμα ενέσεων και καρδιογραφημάτων, τμήμα γονεϊκότητας (ψυχοπροφυλακτικής) και μητρικού θηλασμού, τμήμα οδοντοπροσθετικής, τμήμα μητρικού θηλασμού, κολποσκοπήσεις (μετά από παθολογικά τεστ ΠΑΠ), τοποθέτηση ενδομήτριων σπειραμάτων (σπιράλ) και αντισυλληπτική αγωγή. 

Επιπλέον, στο ΠΕΔΥ Αλικαρνασσού υπάρχουν οι ειδικότητες ορθοπεδικού, πνευμονολόγου, οδοντιάτρου, ενώ γίνεται και λήψη για τεστ ΠΑΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού καθημερινά 8.00-14.00 στα τηλέφωνα 2810-719209/719210 (αστική χρέωση) ή στα πενταψήφια (14554, 14784, 14884, 14900 με χρέωση ανάλογα με την εταιρία), ενώ πληροφορίες παρέχονται και στο τηλεφωνικό κέντρο 2810-719100.

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο: