Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Στάινμαγερ: Η Γερμανία δεν θα δώσει άσυλο σε μετανάστες από τα Βαλκάνια

Τέσσερις στους δέκα πρόσφυγες προέρχονται από τα Δυτικά Βαλκάνια
PROTOTHEMA.GR

Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πρέπει να ελπίζουν ότι θα τους δοθεί άσυλο στη Γερμανία και όσοι έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι στον δρόμο θα ήταν προτιμότερο να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος σε πολίτες από την Σερβία, την Αλβανία, το Κόσοβο και τη ΒοσνίαΠερίπου το 40% όλων των προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία προέρχονται από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και δεν έχουν καμία πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
«Χαιρόμαστε που πολλοί άνθρωποι στη Σερβία, την Αλβανία, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προσβλέπουν στην Ευρώπη με ελπίδα. Πολλές από αυτές τις χώρες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ' όλ' αυτά, ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων προέρχεται από αυτές τις χώρες», είπε ο Σταϊνμάγερ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, τέσσερις στους δέκα πρόσφυγες προέρχονται από αυτές τις χώρες.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πρέπει να ελπίζουν ότι θα τους δοθεί άσυλο στη Γερμανία και όσοι έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι στον δρόμο θα ήταν προτιμότερο να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ είπε πριν από μερικές ημέρες ότι το 95% των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου που υποβάλουν πολίτες από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων απορρίπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου