Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Βαρύ το χαράτσωμα του λαού στην Υγεία


Καθυστερούν οι 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

-- Πετύχαμε να παραμείνει η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, παρά την επιμονή των θεσμών μέχρι την τελευταία στιγμή να παραμείνουν(σ.σ. τα 5 ευρώ).

Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Κατ' αρχήν, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει τελικά το 5ευρω και ότι δε σκοπεύει να το επαναφέρει από την πίσω πόρτα, το «όφελος» για τους ασθενείς θα είναι της τάξης των 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Προσέξτε όμως: Την ίδια ώρα, οι άρρωστοι πληρώνουν τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία για εξετάσεις ή άλλες επισκέψεις, ενώ στα 5,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η ιδιωτική δαπάνη Υγείας για το 2014, με αυξητική πρόβλεψη για το 2015.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, είπε πριν από λίγες βδομάδες ότι προσπαθεί να αποφύγει το σκόπελο της διατήρησης του 5ευρου, προτείνοντας ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ. Πού θα τα βρει, αν όχι από την τσέπη του λαού; 
Μια ακόμα πλευρά: Οι περικοπές στον τομέα της Πρόνοιας που προβλέπει το μνημόνιο, είναι της τάξης των 900 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Δηλαδή, αυτά που κόβει από τους ασθενείς η κυβέρνηση είναι 45 φορές πάνω από τα χρήματα που δήθεν τους «χαρίζει» με την κατάργηση του 5ευρου.

Σε κάθε περίπτωση, κανένα από τα μεγαθήρια της ιδιωτικής Υγείας, ούτε βέβαια οι φαρμακοβιομήχανοι, ανησυχούν από την κατάργηση του 5ευρου. Η δουλειά τους γίνεται και με το παραπάνω, καθώς με το σύνολο της πολιτικής της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρέτησε την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του τομέα της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου