Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Β.Μεϊμαράκης: «Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία»! Για ποια κίνηση κατηγόρησε τον Αλ.Τσίπρα

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - HealthReport.gr

Οι εκλογές είναι προ των πυλών με πιθανή ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου και ο τομέας της Υγείας αναμένεται να έχει κυρίαρχη θέση στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

Ήδη μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τομέα της Υγείας.

Άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν δεχθεί έντονη κριτική για τις κινήσεις τους και για τις αλλαγές που επιδίωξαν να προωθήσουν στο ΕΣΥ και όχι μόνο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ασκώντας έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στην πολιτική του σημείωσε χαρακτηριστικά για την Υγεία: «Και στα νοσοκομεία τα ίδια έκανε. Πήγε να τα διαλύσει» είπε σε έντονο ύφος ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το διορισμό των νέων διοικητών στα νοσοκομεία που έμεινα τελικά στη…μέση.

«Πήγε να διορίσει κομματικούς διοικητές στα νοσοκομεία, διώχνοντας τους άλλους που είχαν διορισθεί με αξιοκρατικά κριτήρια» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Να σημειωθεί πάντως πως τα αξιοκρατικά κριτήρια που αξιοποιήθηκαν από τηνκυβέρνηση Σαμαρά για τον διορισμό των διοικητών στα νοσοκομεία, είχαν περιορισθεί στην έγκριση από μία επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ακόμη και στελέχη άσχετα με την Υγείας, με συνέπεια να διορισθούν κομματικά στελέχη σε όλα τα νοσοκομεία.

Είναι ενδεικτικό πως είχε γίνει και μοιρασιά με βάση τα κόμματα της συγκυβέρνησης ενώ υπήρχαν και φαινόμενα όπου είχαν διορισθεί 23χρονες νεαρές κοπέλες με το επιχείρημα ότι είχαν βαρύ βιογραφικό…

1 σχόλιο:

  1. Η υγεια ειναι πεδιο μειζονος αποτυχιας για η νεα δημοκρατια .Καλυτερα ο αρχηγος της να σιωπα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή