Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ο Θ. Δημόπουλος υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες



Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο κ. Δημόπουλος έχει πλούσιο ερευνητικό έργο με περισσότερες από 700 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, 23.688 βιβλιογραφικές αναφορές και πλήθος διεθνών διακρίσεων.

Είναι καθηγητής και ερευνητής, αλλά και μέλος της Επιτροπής Σύνταξης Διεθνών Περιοδικών. Έχει ειδίκευση στην παθολογία, την αιματολογία και την παθολογική ογκολογία, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Στον τελευταίο κατάλογο του οργανισμού Thomson Reuters για τους επιστήμονες διεθνούς φήμης και επιρροής, τοποθετείται στο 1% παγκοσμίως με χιλιάδες επιστημονικές αναφορές στο έργο του.

Βάσει προγράμματος, ο κ. Δημόπουλος αναμένεται να ορκιστεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα ανακοινωθεί στις 9 το πρωί της Παρασκευής και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των χαρτοφυλακίων στα υπουργεία.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, προκρινόταν έντονα το όνομα του κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Κυριόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου