Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Νέος Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ ο Ν. Παπαευσταθίου – Οι πρώτες δηλώσεις


Στη θέση του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ορίστηκε με απόφαση του Π. Κουρουμπλή, ο Νίκος Παπαευσταθίου, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Ο κ. Παπαευσταθίου ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΚΑΒ, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, τον υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως είχε γράψει και το Virus (εδώ), εκτιμώντας το έργο και τη στάση του κ. Παπαευσταθίου στο ΕΚΑΒ, αποφάσισε να τον διατηρήσει στον ευρύτερο …χώρο ευθύνης της διαχείρισης έκτακτων περιστατικών και να του αναθέσει το “τιμόνι” του ΕΚΕΠΥ, του φορέα που, μεταξύ άλλων, συντονίζει έκτακτες και σοβαρές επιχειρήσεις. Ο κ. Παπαευσταθίου αντικαθιστά τον Π. Ευσταθίου.

“Πρέπει να εργαστούμε για τη βελτιώση επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΚΕΠΥ, αλλά και για τη βελτιστοποίηση των σχέσεων και της συνεργασίας και με το ΕΚΑΒ, καθώς οι δύο αυτοί φορείς πρέπει να είναι οι αιχμές του δόρατος στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης και σοβαρής κατάστασης“, δήλωσε στο Virus o νέος Διοικητής του ΕΚΕΠΥ.

Με ακόμη μια Υπουργική Απόφαση, ο Π. Κουρουμπλής τοποθετεί Υποδιοικητή του ΕΚΕΠΥ το Μιχάλη Θηραιό, Αντιναύαρχο Πολεμικού Ναυτικού στη θέση της Ευαγγελίας Κουρουπάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου