Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Συνάντηση Παυλόπουλου Κουρουμπλή το Σάββατο για το μεταναστευτικό



Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα ενημερώσει το Σάββατο στις 10.30 το πρωί, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, έπειτα από αίτημά του.

Ο κ. Κουρουμπλής θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για θέματα αρμοδιότητάς του αναφορικά με το μεταναστευτικό, μετά την περιοδεία του στη Λέσβο.

Να σημειωθεί, ότι το υπουργείο Υγείας, έχει εκδώσει εγκύκλιο προς τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ για δωρεάν εξετάσεις των προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί στο Πεδίο του Άρεως και τώρα φιλοξενούνται στον Ελαιώνα, ενώ τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΚΚ) της Π. Ράλλη και της Αμυγδαλέζας έχουν καλυφθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ημερήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, πρωτόκολλο εμβολιασμών καταυλισμού από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αναμένεται να εφαρμοστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες για τους πρόσφυγες, όπως ενημερώνει το υπουργείο Υγείας. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επίσης, συνεργάζεται στενά για το θέμα των μεταναστών εκτός από τις ΥΠΕ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και με το ΕΚΑΒ.

Το Υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων, έχει προβεί σε μία σειρά ενεργειών για το μείζον αυτό ζήτημα, ενώ συμμετέχει επίσης, μέσω του τριμερούς μνημονίου συνεργασίας στη μεταφορά των προσφύγων, στη διαχείριση του χώρου στον Ελαιώνα και στις απαιτούμενες εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου