Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Τα απομεινάρια μιας ασύμφορης σύμβασης


 
Δελτίο Τύπου ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ασκούν βιοποριστικό ιδιωτικό επάγγελμα, μετά από πολυετείς σπουδές, εξειδίκευση, μετεκπαίδευση και ατελείωτες εργατοώρες σκληρής δουλειάς. 

Φρούδες οι ελπίδες για μία κίνηση καλής θέλησης από τον ΕΟΠΥΥ, να αναγνωρίσει την ανοχή και την συμμετοχή μας στην ΠΦΥ, όντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι έχουμε υπογράψει σύμβαση δουλοπαροικίας.
Η άδικη λεόντεια διαχρονική πολιτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχει επιφέρει την απαξίωση του ιατρικού έργου σε μία οικονομικά ζημιογόνο και άκρως ψυχοφθόρα σύμβαση:


 1. η στάση πληρωμής του ΕΟΠΥΥ το 2015 για τις επισκέψεις του Β’ εξαμήνου, χρεώνει τους κλινικούς ιατρούς με ένα επιπρόσθετο φόρο (βάσει της έκδοσης του τιμολογίου παροχής υπηρεσιών)  που κυμαίνεται από 1.200 έως 4.200 ευρώ ανάλογα με την δήλωση εισοδήματος. 
 2. Χωρίς να έχουμε πληρωθεί ούτε 1 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ήδη φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις 4.500 ευρώ, για εισόδημα που ΔΕΝ έχει καν εισπραχθεί.
 3. Καμία πληρωμή δεν έχει πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο, καθώς με την αλλαγή του συστήματος εκκαθάρισης με δειγματοληπτικό έλεγχο, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η κοινή Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει την ακριβή διαδικασία.
 4. Από καταγγελίες μελών μας για περικοπή 200 ευρώ !! κατά την εκκαθάριση επίσκεψης αξίας 10 ευρώ, προέκυψε αιτιολογικό ότι το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίασε σφάλμα ταυτοποίησης της ασφαλιστικής ενημερότητας του ΑΜΚΑ ασθενών, που στην ουσία ήταν ανασφάλιστοι !! Χωρίς υπαιτιότητα του ιατρού αλλά του συστήματος !
 5. Ενημερωθήκαμε ότι κατά την εκκαθάριση των επισκέψεων των πρώτων μηνών προκύπτει μία περικοπή που δεν ξεπερνάει το 0,20%, όπου προσμετρώνται και η αμέλεια της σφραγίδας ή της υπογραφής και το ηλεκτρονικό σφάλμα του ΑΜΚΑ, που δε συνιστά παραβατική συμπεριφορά αλλά παρόλα αυτά μας καταλογίζεται αδίκως και με πάγωμα πληρωμής !!, εάν ασκηθεί το δικαίωμα της ένστασης !!

Εξυπηρετήσαμε ανασφάλιστους και χρεωνόμαστε τουλάχιστον 200 ευρώ ανά παραπεμπτικό !!
Δεν υπάρχουν πια λόγια. Τα αφήνουμε στην κρίση των πολιτών αυτής της χώρας.

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς ασφαλισμένους και τα σωματεία των ασθενών που επικοινώνησαν μαζί μας σε ένδειξη συμπαράστασης ότι τους ευχαριστούμε θερμά για την κατανόησή τους, γιατί το πάθημά τους είναι και δικό μας.

Για αυτούς και μόνο για αυτούς, προσπαθούμε να αντικρούσουμε το άδικο και ανελέητο χρόνιο μαστίγωμα.

Επειδή οι ασφαλιστικές εισφορές που τους παρακρατούνται δεν καταλήγουν στο δικό μας πορτοφόλι, τους ενημερώνουμε ότι την ασφάλισή τους δεν την καλύπτει ο Οργανισμός αλλά ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ.

Μόνο που πολλοί από εμάς, έχουμε οικογενειακές υποχρεώσεις και αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Από 01/06/2016. Και λυπούμαστε ειλικρινά.

Συνιστούμε στους ιατρούς μέλη μας, να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία, στα μέτρα του δυνατού, στηρίζοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Πρόεδρος              Ο Γραμματέας


Άννα Μαστοράκου     Χρήστος Παπασιδέρης

5 σχόλια:

 1. Καλα να παθετε οταν εγινε ο ΕΟΠΥΥ καποιοι ετριβαν τα χερια τους απο χαρα κανενας δεν επρεπε να δεχθει μηπως το ιδιο δεν ειχε γινει και με τον ΟΠΑΔ πληρωναμε φορους για χρηματα που δεν πηραμε ας προσεχαμε. Καλυτερα θα ηταν να ειμαστε ολος ο κλαδος αγαπημενοι κι ενωμενοι οχι γιατροι πολλων ταχυτητων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτέλους μια σωστή ανακοίνωση από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ...Πρεπει, όμως, να κανονιστεί ΑΜΕΣΑ και μια press conference της ηγεσίας της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ για την ενημέρωση των συντακτών, αλλά και της Ελληνικής κοινής γνώμης για την πραγματικά ΑΘΛΙΑ συμπεριφορά της σημερινής ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ και του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΜΠΙΡΣΙΜΗ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που οδηγεί σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ τους γιατρούς και σε καταστροφή την Πρωτοβάθμια Υγεία...Η σημερινή ΣΥΡΙΖΟκυβέρνηση, μόνο με όρους επικοινωνίας λειτουργεί και με τέτοιες μεθόδους πρέπει να αντιμετωπίζεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δείτε και τη νέα ανακοίνωση του κυρίου Γεωργακόπουλου με την επικεφαλίδα ''θα ελέγχονται όλα στον ΕΟΠΥΥ'',που βγαίνει ως αθώα περιστερά και παραπληροφορεί τον κόσμο.Επιβάλλεται η ενημέρωση συντακτών από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ . Ως πότε θα είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κερατάδες και δαρμένοι όσο συνεχίζουμε με τον ΕΟΠΥΥ!

   Διαγραφή
 4. ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΜΕ 1,24 ΕΥΡΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΠΜΟΥΑΡ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΦΡΑΓΚΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ)ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή