Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πάροχοι που επιμένουν "χειρόγραφα" κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αποζημίωση

Health view.gr
Χωρίς αποζημίωση κινδυνεύουν να μείνουν διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους του Οργανισμού κατά το Μάιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Οργανισμού κ. Σωτήρη Μπερσίμη, «παρόλο που στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΦΕΚ Β’/3054/18-11-2012) ορίζεται πως η παραπομπή για παρακλινικές εξετάσεις γίνεται μόνο Ηλεκτρονικά και παρά τις προηγούμενες ανακοινώσεις του Οργανισμού σχετικά με το ίδιο θέμα, υπάρχουν ακόμα συμβεβλημένοι πάροχοι που υποβάλουν χειρόγραφα παραπεμπτικά». 

Προκειμένου λοιπόν να εφαρμοστούν πλήρως τα οριζόμενα στον Ε.Κ.Π.Υ., αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «σας γνωρίζουμε ότι από το μήνα Μάιο του 2016 και μετά δεν θα γίνεται πλέον αποδεκτή η υποβολή δαπάνης χειρόγραφων παραπεμπτικών είτε υποβάλλονται από ιδιώτη πάροχο είτε από δημόσια δομή». Διευκρινίζεται ότι χειρόγραφα παραπεμπτικά θα γίνονται αποδεκτά μόνο μετά από επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού σε περιπτώσεις όπου υπήρχε αποδεδειγμένο πρόβλημα έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών μέσω του e-prescription. 

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια της πλήρους καταγραφής και πιστοποίησης των γιατρών που συνταγογραφούν για όλες τις αποζημιούμενες από αυτόν παροχές (φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, είδη πρόσθετης περίθαλψης) καλεί όσους γιατρούς δεν έχουν ήδη εγγραφεί στο ηλεκτρονικό του μητρώο να το πράξουν μέχρι και την 30-06-2016. Μετά από αυτή την ημερομηνία συνταγές, παραπεμπτικά και ιατρικές γνωματεύσεις που εκδίδονται από γιατρούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί δεν θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό. 

Στόχος της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι «η δημιουργία ενός αξιόπιστου ιατρικού μητρώου που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, τον αξιόπιστο έλεγχο της παραβατικότητας και επιπρόσθετα θα δώσει τη δυνατότητα για προσωποποιημένη ενημέρωση των γιατρών (μέσω της εφαρμογής) σχετικά με ανακοινώσεις του Οργανισμού ή για θέματα που τους αφορούν».

1 σχόλιο:

  1. 1) ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ e-dapy ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ .ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ?? 2)Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΑΝΤΕΨΕΙ? ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή