Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Διαπραγματεύσεις για τη μετατροπή του ΤΣΑΥ σε επαγγελματικό ταμείο


Αλλαγές στο ΤΣΑΥ δρομολογεί το νέο Ασφαλιστικό, με το οποίο ο Τομέας Πρόνοιας του Φορέα εντάσσεται στο νέο υπερ-ταμείο που δημιουργείται ως διάδοχος του ΙΚΑ, γνωστό κι ως ΕΦΚΑ (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), συγκεντρώνοντας έσοδα και περιουσιακά στοιχεία απ’ όλα τα Ταμεία.

Μπροστά σε αυτή την προοπτική, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο μετατροπής του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ σε Επαγγελματικό Ταμείο. Το ζήτημα αυτό συζήτησαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων, παρουσία του Προέδρου του Τομέα Υγειονομικών του ΤΣΑΥ, Στάθη Τσούκαλου και του ειδικού αναλογιστή, Β. Μαριού.

«Η συνέργεια κι όχι οι μεμονωμένες δράσεις Συλλόγων είναι και ο μόνος τρόπος να οδηγηθούμε σε λύσεις αποτελεσματικές και στην επιθυμητή εξέλιξη για πρόσθετη σύνταξη στο μέλλον, η οποία είτε να συμπληρώνει ή να αναπληρώνει τις σημερινές μικρές συντάξεις που μελλοντικά θα μειωθούν περαιτέρω» αναφέρουν σχετικά οι κ.κ. Βλασταράκος, Κατσίκης, Ζήκας και Βουδούρη.

Το σκεπτικό των Φορέων είναι να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα Πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, με το βέλτιστο δυνατό τρόπο (σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί βάσει της νομοθεσίας σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείας του ΤΣΜΕΔΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τη κοινή συνεργασία όλων των κλάδων των Υγειονομικών, διερευνάται να δοθεί η δυνατότητα ετήσιας εθελουσίας προσαύξησης του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν μέσω αυτής της δυνατότητας.

Ήδη, για το θέμα αυτό Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση έχουν εκφράσει τη συγκατάθεσή τους, ενώ οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων αναμένουν για να προχωρήσουν την αναφορά του ειδικού αναλογιστή σε θέματα δημιουργίας επαγγελματικών Ταμείων. Η αναφορά αυτή, θα δώσει τη δυνατότητα της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης καταρχήν των Διοικητικών Συμβουλίων των Υγειονομικών και στη συνέχεια των Γενικών Συνελεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη συμφωνία.

«Κοινή πεποίθηση των Φορέων είναι ότι με καλή πίστη και συνεργασία θα βρούμε το δρόμο που θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα, ιδιαίτερα για τους νεώτερους συναδέλφους μας» τονίζουν οι Πρόεδροι των Β/βάθμιων Υγειονομικών Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου