Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ενημερωτικό σημείωμα ΠΟΣΙΠΥ για τα ISO

Αθήνα, 25/05/2016
Ενημερωτικό Σημείωμα


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΙΠΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ έχουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1) Όσον αφορά την επείγουσα ανακοίνωση της 20-5-16 του ΕΟΠΥΥ περί της «καταγραφής πιστοποιήσεων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων υγείας» ο κ. Μπερσίμης μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για απαίτηση του ΕΟΠΥΥ απόκτησης από μέρους μας οποιασδήποτε πιστοποίησης (ISO), αλλά μόνο για καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης για λόγους στατιστικούς, τα στοιχεία της οποίας θα βοηθήσουν τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ρυθμίσει την πολιτική του στον τομέα ποιότητας εν ευθέτω χρόνω.

Στο σχετικό επίσημο ερώτημα μας (που έχει ήδη αναρτηθεί) υπάρχει ήδη επίσημη απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ (Πατήστε εδώ).
Δεσμεύτηκε δε ότι η οποιαδήποτε απόφαση γι’ αυτό το θέμα, θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους ενδιαφερομένους φορείς.

2)Ως προς το θέμα της εκκαθάρισης με δειγματοληπτικό έλεγχο, είναι έτοιμη η ΚΥΑ που θα ορίζει επακριβώς τις «μη αποδεκτές δαπάνες». 

3) Τέλος έχουν γίνει οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες με όλες τις τράπεζες που εκδίδουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ώστε αυτές να χρησιμεύουν και ως κάρτες υγείας με ΡΙΝ , μέσω των οποίων θα γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, διαδικασία που ήταν και πάγιο αίτημά μας.

Ο Πρόεδρος               Ο Γ. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου   Ι. Κλεινάκης

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΟ ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή