Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Επιτάχυνση των προσλήψεων ζητά ο ΠΙΣΕάν το Σύστημα Υγείας δεν ενδυναμωθεί με νέο προσωπικό, σύντομα θα έχουμε το κλείσιμο αρκετών δομών δημόσιας περίθαλψης, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
IATRONET.GR

Την επιτάχυνση των προσλήψεων του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, που έχει εξαγγείλει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Π.Ι.Σ. υπενθυμίζει ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος και το σύστημα υγείας της χώρας μας, ειδικότερα σε περιοχές που κατακλύζονται από επισκέπτες οι οποίοι προσέρχονται στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτα προβλήματα υγείας, έχει τρομερές ελλείψεις. Οι αποχωρήσεις των ιατρών από το σύστημα είναι συνεχείς, χωρίς να αναπληρώνονται. Ο μέσος όρος ιατρών του ΕΣΥ είναι 60 ετών, πολλοί αναμένεται σύντομα να συνταξιοδοτηθούν, και εάν το Σύστημα Υγείας δεν ενδυναμωθεί με νέο προσωπικό, σύντομα θα έχουμε το κλείσιμο αρκετών δομών δημόσιας περίθαλψης. 

Η άμεση στελέχωση των ΜΕΘ και των δομών ΠΦΥ, καθώς και η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με επικουρικό προσωπικό (παρά την πάγια θέση μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού), είναι ενέργειες οι οποίες επιβάλλεται να γίνουν άμεσα.

Για τα ειδικά μισθολόγια

Ο Π.Ι.Σ. ζητά επίσης από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, να βρουν εγκαίρως τα ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι λειτουργοί της υγείας, οι οποίοι με αξιοθαύμαστες σωματικές και ψυχικές δυνάμεις και παρά τη μείωση των αποδοχών τους κατά 50%, έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν το Σύστημα Υγείας. Παράλληλα προσφέρουν και εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε κοινωνικές δομές για άνεργους ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. 

Ακόμη, ζητά την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ να πληρωθούν (παραμένουν απλήρωτοι για 6 μήνες). 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ιατρικό κόσμο και στους πολίτες ζητά από τη Κυβέρνηση να εντείνει τους ρυθμούς έκδοσης αποφάσεων, οι οποίες θα επιτρέψουν να παρασχεθεί τουλάχιστον το minimum των υποχρεώσεων του κράτους προς την κοινωνία. 

Σκοπός του Π.Ι.Σ. είναι να ενταθούν οι παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο, προκειμένου να διατηρηθεί όρθια μία κοινωνία που σήμερα βρίσκεται στα όρια των αντοχών της, να αποφευχθεί η καθημερινή μετανάστευση των νέων επιστημόνων και να μην αποδυναμώνεται η χώρα από ενεργό δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου