Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Θα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς με 0,72 ευρώ μικτά ανά ασθενή και σε συγκεκριμένο ωράριο!!!
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ, που ζητάει να κάνει τις νέες συμβάσεις με τους γιατρούς, (ειδικοτήτων παθολογία, γενικής ιατρικής και παιδιατρικής) κάτω από όρους που στην ουσία, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, μιλάμε για «επίταξη» των ιδιωτικών ιατρείων. Θα πληρώνονται οι γιατροί με το «αστρονομικό» ποσό των 0,72 ευρώ, μικτά ανά ασθενή, ενώ θα έχουν υποχρέωση να λειτουργούν τα ιατρεία τους, για τους ασφαλισμένους ασθενείς, αποκλειστικά, 24 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή 4 ώρες την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια των ωρών εξέτασης αυτών των ασθενών δεν θα μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε εξέταση με αμοιβή, δηλαδή της κανονικής πελατείας των ιδιωτών γιατρών. Θα έχουν υποχρέωση εξυπηρέτηση πληθυσμού ευθύνης 2250 ασφαλισμένων και 1500 παιδιών με επιλογή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο γιατρός θα έχει την υποχρέωση να βλέπει 400-500 ασφαλισμένους μέσα στο συγκεκριμένο δηλωμένο ωράριο του ΕΟΠΥΥ, πράγμα που και με τον τρόπο αυτόν, ουσιαστικά δεν θα μπορεί ο γιατρός στον χρόνο αυτόν, να εξετάσει τους ασθενείς -πελάτες του.

Στην ουσία, όπως καταλαβαίνουμε, πρόκειται για προσπάθεια επίταξης των ιατρείων, με απαξιωτικούς όρους, συνεργασίας, με σκοπό τον ευτελισμό του ιατρικού λειτουργήματος στον ιδιωτικό τομέα. Οι αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί ολόκληρων περιοχών, πόλεων και ιατρών από τη σύμβαση, ο πενιχρός υγειονομικός σχεδιασμός, η καταστρατήγηση της ελεύθερης επιλογής ιατρού από τον ασθενή δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο στους γιατρούς που καλούνται να κάνουν νέες συμβάσεις, αλλά κυρίως για την ίδια την περίθαλψη των ασφαλισμένων.

3 σχόλια:

 1. Στο τέλος, το δίδαγμα που προκύπτει είναι, ότι ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΎΣ. Τελικά όλα είναι δυνατά σ'αυτόν τον τόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό είναι καινούργιο το διαβάσατε??

  "...Κατά τη διάρκεια των ωρών εξέτασης αυτών των ασθενών δεν θα μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε εξέταση με αμοιβή,..."

  LOL!!!

  Γίνεστε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ με ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΞΟΔΑ!!

  Όλες οι υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα. Ακόμα χειρότερα και από το να είχατε προσλήφθει στις γελοίες ΤΟΜΥ!!
  Και φυσικά για να λείψετε μία μέρα στο δικό σας ιδιωτικό ιατρείο θα πρέπει να ζητήσετε άδεια από τον κάθε ...Ξάνθο και Μπερσίμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρέπει να παίρνουν πολύ σκληρά ναρκωτικά εκεί στο ΥΠΥΓ! Δεν εξηγείται αλλιώς ! Δηλαδή στα αλήθεια πίστευαν ότι αυτές οι αθλιότητες......περνάν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή