Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Σε λίστα αναμονής 50 ασθενείς καθημερινά για μια θέση σε ΜΕΘ



Πενήντα ασθενείς παραμένουν καθημερινά διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, ευρισκόμενοι στις λίστες αναμονής για μια θέση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ, ειδικά τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα του ιού της γρίπης.

Capital.gr

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του νοσοκομείου Αττικόν (μετά την εφημερία που πραγματοποίησε στις 16 Ιανουαρίου), καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρξαν περισσότερες από 1.300 προσελεύσεις ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νοσοκομείο να γεμίσει με ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών (περισσότερα από 150). Επιπλέον, υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μονάδας εντατικής, λόγω πληρότητας των εναπομεινάντων κλινών ΜΕΘ. 

Παρόμοια φαίνεται να είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Νίκαιας. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, διευθυντής νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, σημείωνε πως 18 βαρέως πάσχοντες ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους 


Τρίτη μέρα μετά την γενική εφημερία της Δευτέρας, παραμένουν στο νοσοκομείο δέκα οκτώ (18) βαρέως πάσχοντες ασθενείς διασωληνωμένοι μηχανικά αεριζόμενοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους. Αύριο πάλι γενική εφημερία. Αυτά.

Παρόλα αυτά, ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων εμφανιζόταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πως "τα διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά και ότι φέτος ο εμβολιασμός ήταν πολύ υψηλός με αποτέλεσμα να μειωθεί η επιδημική έξαρση της γρίπης και η ανάγκη νοσηλείας ασθενών σε ΜΕΘ”. 

Β. Κουρλιμπίνη

1 σχόλιο:

  1. Ζωα του ΥΠΥΓ: ολα πανε καλα! Του χρονου θα σας διασωληνωνουμε με σωληνες υδρευσης στο προαυλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή