Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ" 
Τρίκαλα 28/01/2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Ι.Σ.Τ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τα νέα προβλήματα που θα παρουσιαστούν σε λίγες ημέρες. 

Πρόσφατα απευθύνθηκε πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας για σύναψη νέας σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών για να καλυφθούν οι προτεινόμενες θέσεις οικογενειακών Ιατρών ( Παθολόγων, Γενικών Ιατρών και Παιδιάτρων ). 

Για τον Νομό Τρικάλων η πρόταση αφορά σε 25 (εικοσιπέντε) θέσεις Παθολόγων ή Γενικής Ιατρικής για την πόλη των Τρικάλων και 0 (μηδέν ) για Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδόνα. 

Ο Ι.Σ.Τ θεωρεί την πρόταση απαξιωτική και προσβλητική για τους οικογενειακούς Ιατρούς. 

1) Θα υποβαθμίσει την ποιότητα παροχής Υγείας που οφείλει να διασφαλίζει το σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας προς τους ασφαλισμένους και αποτρέπει στην πράξη την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση του ασθενούς προς τον θεράποντα Ιατρό. 

2) Εξαθλιώνει οικονομικά τους συμβεβλημένους Ιατρούς αφού η αμοιβή που προβλέπεται δεν αρκεί ούτε για τα λειτουργικά έξοδα του ιατρείου. 

3) Δεν διευκρινίζει με τους όρους της σύμβασης για τις υποχρεώσεις του Ιατρού (ωράριο, επιτροπές, εφημερίες, άδειες, κλπ.). Τα σοβαρά αυτά θέματα θα οριστούν με Υπουργικές αποφάσεις μετά την υπογραφή της σύμβασης. 

Την Πέμπτη 25/01/2018 σε συγκέντρωση των Ιατρών αποφασίστηκε να ζητήσουμε την απόσυρση της προκήρυξης και τον σχεδιασμό μιας άλλης που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ασφαλισμένων και την ασφαλή και ευπρεπή Ιατρική λειτουργία. 

Η πρόταση μας αυτή είναι εναρμονισμένη με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν σχεδόν όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου