Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Αναδρομικά δώρα εορτών και επιδόματα αδείας από το 2013 διεκδικούν οι γιατροί του ΕΣΥ! Που κατατίθενται οι αιτήσεις


Άλλη μια μάχη αναμένεται να δώσουν οι γιατροί του ΕΣΥ καθώς μετά τα αναδρομικά για περικοπές στους μισθούς τους, ξεκινούν αγώνα για την καταβολή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας από το 2013 έως το 2018.

Βέβαια τα αναδρομικά για τις περικοπές των μισθών καταβάλλονται κουρεμένα και μόνο για δύο χρόνια, ενώ ακόμη δεν τα έχουν εισπράξει όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ. Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις: «Αναδρομικά για τους μισούς γιατρούς στις 27 Δεκεμβρίου! Πότε πληρώνονται οι υπόλοιποι»

Πάντως ο κλάδος σκοπεύει στηριζόμενος σε δικαστικές αποφάσεις, να βάλει πλώρη για τη διεκδίκηση όλων των περικοπών σε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας για ένα διάστημα έξι χρόνων.

Μάλιστα σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ για να διεκδικήσουν τα χρήματα αναδρομικά, θα πρέπει να καταθέσουν έως τις 31.12.2018 στα πρωτόκολλα των Νοσοκομείων δήλωση σχετικά με 13ο – 14ο μισθό / επίδομα άδειας από το 2013 έως το 2018.

«H αίτηση για τη διακοπή της παραγραφής πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως την 31η Δεκεμβρίου για να μη χαθούν τυχόν αναδρομικές αξιώσεις» σημειώνεται από την ΟΕΝΓΕ.

Ο κλάδος ζητά να επιστραφούν τα χρήματα από όλα τα «δώρα» που κόπηκαν, καθώς κρίθηκε από πρωτοβάθμια δικαστήρια ότι οι διατάξεις με τις οποίες καταργήθηκαν τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα, και άδειας από 1.1.2013 είναι αντισυνταγματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου