Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Αποστολή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Σκύρο

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Για μια ακόμη φορά, την 3η για το έτος 2018, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής βρέθηκε με τους εθελοντές ιατρούς του κοντά στους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος. Έτσι το κλιμάκιο του ιατρείου μετέβη στης 22/11/2018 στην Σκύρο. Στην αποστολή συμμετείχαν γιατροί όλων των ειδικοτήτων που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους του νησιού.
Ειδικότερα, το κλιμάκιο των γιατρών αποτελείτο από τους κ.κ. Ν. Καλλιακμάνη, Παθολόγο, Θ. Ριζόπουλο, Καρδιολόγο, Ι. Κονιδάρη, Χειρουργό-Αγγειολόγο, Ε. Μελιάδου Παιδίατρο, Γ. Γιοβανίδη Ορθοπαιδικό, Μ. Γκιουρτζάν Ορθοπαιδικό, Κ. Νομικό Δερματολόγο, Δ. Δημητρίου Ουρολόγο, Μ. Παλιατσέα Ακτινολόγο, Μ. Παιδονόμου Βιοπαθολόγο και κ. Α. Παπαπροκοπίου, φαρμακοποιό.

Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή του κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, ΩΡΛ, πρώην Δημάρχου Σκύρου, στην όλη διοργάνωση και εκτέλεση της αποστολής. Οι ιατροί προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από τις 23 έως τις 25/11/2018 όπου εξετάστηκαν στο σύνολό τους 345 ασθενείς, εκ των οποίων έγιναν και 45 υπέρηχοι και triplex.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Παλεύουμε για να στηρίξουμε τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέουν από την οικονομική κρίση και τις αποτυχημένες πολιτικές και δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτάσει ως το τελευταίο άκρο της Ελλάδας. Οι εθελοντές του ιατρείου προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αποστολές που προϋποθέτουν πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο και για την σημαντική αυτή συμβολή τους, ο ΙΣΑ τους ευχαριστεί θερμά»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου