Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Κατέρρευσε το κυβερνητικό αφήγημα για την πρωτοβάθμια φροντίδα



Έντονη κριτική για την κυβερνητική μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Τι προτείνει το Κίνημα Αλλαγής.

Onmed.gr

«Δεν έχουν προηγούμενο όσα συμβαίνουν στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από 1/1/2019 για 11 εκατομμύρια πολίτες θα υπάρχουν μόνο 845 οικογενειακοί γιατροί», δηλώνει ο υπεύθυνος του τομέα υγείας, Κώστας Μπαργιώτας.

Ο βουλευτής Λάρισας τονίζει πως ούτε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί πλέον να υπεραμυνθεί του συστήματος που ο ίδιος εμπνεύστηκε, αφού παραδέχεται τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και γιατρούς.

«Πως πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει το σύστημα; Με προσευχές; Μας αποκαλούσαν μηδενιστές και νεοφιλελεύθερους, όταν λέγαμε ότι δημιουργούν ένα αμιγώς κρατικό σύστημα χωρίς βέβαιη χρηματοδότηση, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς συντονισμό αντί της ρύθμισης και του συντονισμού όλων των διαθέσιμων μονάδων», αναφέρει ο Κ.Μπαργιώτας. 

Και προσθέτει πως «με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η εθνική υπόθεση οικογενειακός γιατρός είναι μια χαμένη υπόθεση».

Τι προτείνει το Κίνημα Αλλαγής

Για ψεύτικες υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.

Το Κίνημα προτείνει ως λύση τη δημιουργία Δικτύων Υπηρεσιών παντού, με όλες τις διαθέσιμες δομές (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Συμβεβλημένοι Ιατροί, Δομές Τοπικής Αυτοδιοίκησης), ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και συμβάσεις ΕΟΠΥΥ με όλους τους γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου