Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ζητείται σύμβουλος επικοινωνίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα ΥγείαςΣύμβουλο για τη διαχείριση επικοινωνίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αναζητά το υπουργείο Υγείας, την ώρα που γιατροί και ασθενείς συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τον τρόπο οργάνωσης του νέου συστήματος.

Onmed.gr

Η σχετική απόφαση για εκδήλωση ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» και αναμένονται οι υπόλοιπες διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου.

Η διαδικασία θα γίνει βέβαια με απευθείας ανάθεση, στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ονομαστεί «Δράσεις δημοσιότητας για την προβολή της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 24.552 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Υγείας, «το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα, διαχείριση της καθημερινής ροής είδήσεων ειδήσεων και πληροφοριών προς ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών σε όλη
την επικράτεια, ενημέρωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παροχή οδηγιών στους εμπλεκόμενους».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται «στην αντιμετώπιση ανακριβών πληροφοριών που κωλύουν την υλοποίηση της παρέμβασης λειτουργίας των ΤΟΜY»...

Στο πλαίσιο του έργου, «θα δοθούν γραπτές οδηγίες για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων επικοινωνιακής στρατηγικής και καθορισμό των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων, θα υπάρξει συντονισμός και υποστήριξη των Υγειονομικών Περιφερειών και θα προετοιμαστεί επικοινωνιακό υλικό για ενημερωτικές δράσεις τοπικής εμβέλειας».

Στόχος της επικοινωνιακής στρατηγικής που θα χαράξει ο σύμβουλος που θα επιλεγεί είναι η αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στις νέες δομές ΠΦΥ και η έγκυρη πληροφόρηση των επαγγελματιών υγείας για θέματα που άπτονται της μεταρρύθμισης.

Με άλλα λόγια, αναμένεται καμπάνια με στόχο να αυξηθεί η «πελατεία» στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας. Μόνο που κανείς δεν ξέρει αν το ιατρικό και λοιπό προσωπικό θα επαρκεί για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση!

Όπως είναι γνωστό, και όπως έχει παραδεχτεί και η ηγεσία του υπουργείου, το ενδιαφέρον γιατρών και πολιτών για τον οικογενειακό γιατρό - που θα πρέπει να εφαρμοστεί με το νέο έτος - παραμένει μειωμένο. Την ίδια, ώρα οι 101 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που λειτουργούν θεωρούνται ιατρικώς υποστελεχωμένες, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, εκαντονάδες γιατροί πιθανώς να αποχωρήσουν από τις μονάδες του ΠΕΔΥ, αφού θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ ιδιωτικού ιατρείου και δημόσιου συστήματος.

Με αυτά τα δεδομένα, σήμερα, 20 Δεκεμβρίου, αναμένεται επισήμες ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

8 σχόλια:

 1. Ετσι ΣΥΡΙΖωα......επικοινωνιακο ειναο το προβλημα! Δεν φταιει που σας εχουν.......χ@σμενους γιατροι καο ασφαλσμενοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ΨΕΥΤΟΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ .......VOUCHER!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακατοικητος συριζοτεμπελχανας μπαχαλακιας: α ωραια, παλι θα φαμε !Γρηγορα ομως γιατι οι εκλογες πλησιαζουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν χρειαζεται καινουργια πρόσληψη! Τα αναλφαβητα καυκασια γεροντια οικογενειακοι γιατροι, οι αξιολύπητοι σπηλαιόβιοι γέροντες μπορουν να κάνουν και αυτη τη δουλειά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σωστή ενέργεια! Πρέπει να ενταθεί η εκστρατεία πληροφόρησης του κοινού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι ασθενείς ακόμα δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βρουν τον οικογενειακό τους γιατρό. Πρέπει να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία αλλά και τα εμπόδια, που ορθώνουν, όσοι αντιμάχονται τη μεταρρύθμιση! Επίσης πρέπει και οι γιατροί να πληροφορηθούν σωστά για την αναγκαιότητα των ΤΟΜΥ καθώς και για τα ωφέλη, που θα προκύψουν και για τους ασθενείς αλλά και για τους ίδιους! Έτσι δεν θα έχουν δικαιολογία ότι δεν ήξεραν. Πολύ σωστό το μέτρο αν και θα έπρεπε να προσληφθούν σύμβουλοι επικοινωνίας τουλάχιστον ένας σε κάθε νομό. Έτσι θα μπορούν να πλησιάζουν προσωπικά έναν-έναν τους γιατρούς για να τους αναλύουν το πνεύμα της μεταρρύθμισης. Επίσης θα οργανώνουν συγκεντρώσεις ενημέρωσης των ασθενών στα κέντρα υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία στα νοσοκομεία και αλλού, αρχίζοντας από τους χρονίως πάσχοντες. Με την εφαρμογή τέτοιων ιδεών χαμηλού κόστους, ο λαός κι οι γιατροί θα πεισθούν ότι η μεταρρύθμιση στην υγεία γίνεται για το δικό τους καλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνω με τη δημιουργια ομαδων κατηχησης και διαφωτισης ιατρων και ασθενων .Θα πρεπει επισης να γινονται συγκεντρωσεις οπου θα απαγγελεται Μαρξ και θα γινεται ομαδικος θρηνος γιατι δεν ειμαστε λαικη δημοκρατια .Λαικα δικαστηρια θα δικαζουν συνοπτικα και θα επιβαλλουν ποινες σε αυτους που δεν εχουν αντιληφθει οτι ζουμε σε παραδεισο του συριζα .Οι βαρεως πασχοντες θα αφηνονται στην τυχη τους διοτι ετσι θα λυθει το συνταξιοδοτικο κατα τον μεγαλοφυη οικονομολογο Τσακαλωτο .Αξιζουν συγχαρητηρια στο διδυμο του υπυγ για την προσπαθεια που καταβαλει για το καλο μας .Συντομα ασθενεις δεν θα υπαρχουν πια διοτι η φυση θα εχει φροντισει γι αυτο .

   Διαγραφή
  2. Πω ρε φουστη μου......σαινι ο 3.09! Δεν μου λες, ολοι στον ΣΥΡΙΖΑ τετοιοι φωστηρες ειστε? Αρπα και 72 σεντσια απο τον Καρανικα!

   Διαγραφή
 6. Τι τον θελετε ρε αχρηστοι αναρχοαπλυτοι αφου ολα......πανε καλα! Ετσι δεν λετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή