Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του, για την εφαρμογή του νέου συστήματος ΠΦΥ και ζητά την επαναφορά των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των Παθολόγων, Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών προκειμένου να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός


Δημοσιεύθηκε 21 Δεκεμβρίου 2018

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για τη επικείμενη εφαρμογή του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τον ερχόμενο μήνα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε πρόσφατες δηλώσεις της παραδέχθηκε την αποτυχία στο σχεδιασμό του νέου συστήματος που αποτυπώνεται τόσο στον ανεπαρκή αριθμό των οικογενειακών ιατρών όσο και στο μικρό αριθμό των Τοπικών Μονάδων Υγείας που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τον πληθυσμό.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι ασθενείς θα κληθούν να επιβαρυνθούν οι ίδιοι την επίσκεψη στο γιατρό που έχουν ανάγκη κάτι που είναι άδικο και δυσβάσταχτο ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο πολίτης δεν ευθύνεται για τους αποτυχημένους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας. Πρέπει να διασφαλιστεί η κάλυψη όλου του πληθυσμού ,με υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά άμεσα την επαναφορά των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των Παθολόγων, Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών όπως ίσχυαν μέχρι 31-7-18 παράλληλα με την εφαρμογή του νέου συστήματος προκειμένου να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ένα σύστημα που λειτουργεί,έστω και με εσκεμμένα προβλήματα, σχεδόν 65 χρόνια,αντί να εσυγχρνιστεί γκρεμίζεται κ.Άδωνι και ιδού τα αποτελέσματα. Όσον αφορά τις υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης, έπεα πτερόεντα!!!! Ελπίζω να διαψευστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως συνηθως περι αλλων τυρβαζει ο ΙΣΑ .Καποιος πρεπει να τους υπενθυμισει οτι ειναι συλλογος ιατρων και οχι ασθενων,ουτε ειναι αυτοι υπευθυνοι για το συστημα υγειας .Χορτασαμε αποτυχημενο κομματικο συνδικαλισμο απο τον ΙΣΑ .Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή