Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ Πανικός στο Υπ. Υγείας από τις αντιδράσεις, αποσύρουν την προκήρυξη 11Κ

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η γνωστοποίηση του πίνακα των θέσεων για την προκήρυξη των 1116 θέσεων που συνδέονται με τους υπηρετούντες επικουρικούς εργαζομένους, το Υπ. υγείας αναγκάστηκε να ζητήσει από το ΑΣΕΠ να παγώσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης 11Κ. Μια προκήρυξη που θα οδηγούσε ένα μεγάλο μέρος του επικουρικού προσωπικού στην απόλυση και την ανεργία.

Ygeionomikoi.gr

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του πίνακα των 1116 θέσεων και την διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων που δινόταν από κυβερνητικά χείλη όλο το προηγούμενο διάστημα στο επικουρικό προσωπικό για δήθεν μονιμοποίησή του, μέσω της προκήρυξης.

Ήδη το ΑΣΕΠ με σημερινή ανακοίνωσή του προχώρησε, μετά το αίτημα του υπ. Υγείας, στην προσωρινή αναστολή έκδοσης της προκήρυξης.

Στην ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ αναφέρει:

«Γνωστοποιείται ότι, ύστερα από το υπ’ αριθ. πρωτ. 923/21.12.2018 έγγραφο-αίτημα του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλεται προσωρινά η έκδοση της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 11Κ/2018, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδων και ειδικοτήτων κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Με την επανεκκίνηση της ως άνω διαδικασίας θα εκδοθεί σχετική Ανακοίνωση προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.»

Το Υπ. Υγείας μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση που να διευκρινίζει τις προθέσεις του σχετικά με το θέμα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι έστω και αυτή τη στιγμή είναι αναγκαίο να τεθεί το αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, προκειμένου να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων επικουρικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου