Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει και αναλώσιμα υλικά για ενοικιαζόμενες αναπνευστικές συσκευές

Πρέπει να αξιολογούνται από τον θεράποντα γιατρό τα δεδομένα συμμόρφωσης ασθενούς, που συλλέγονται από την κάρτα μνήμης της συσκευής.

Στην κάλυψη και των ποσών που αφορούν αναλώσιμα αναπνευστικών συσσκευών για ενοικίαση από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.

IATRONET

Στην απόφαση, που παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω, περιλαμβάνονται τα εξής είδη και τα αναλώσιμά τους:

C - pap (απλή): 17,50 ευρώ - 55 ευρώ με αναλώσιμα.
Bipap: 32,08 ευρώ - 90 ευρώ με αναλώσιμα.
Bipap st: 72,92 ευρώ - 150 ευρώ με αναλώσιμα.
Σερβοαναπνευστήρας: 145,83 ευρώ - 300 ευρώ με αναλώσιμα.
Αναπνευστήρας πίεσης - όγκου: 145,83 ευρώ - 400 ευρώ με αναλώσιμα.
Νεφελοποιητής: 5,21 ευρώ - 10 ευρώ με αναλώσιμα.
Συμπυκνωτής οξυγόνου: 36 ευρώ - 75 ευρώ με αναλώσιμα.

Από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επεκτείνονται οι ισχύουσες συμβάσεις παροχής αναπνευστικών συσκευών (συμπυκνωτών οξυγόνου) με προσθήκη των παραπάνω συσκευών.

Αξιολόγηση

Σε κάθε γνωμάτευση, πέραν της αρχικής και με σκοπό τη συνέχιση της ενοικίασης της συσκευής, θα πρέπει να αξιολογούνται από τον θεράποντα γιατρό τα δεδομένα συμμόρφωσης ασθενούς που συλλέγονται από την κάρτα μνήμης της συσκευής.

Τα δεδομένα θα συλλέγονται από τον πάροχο της αναπνευστικής συσκευής (συμβατικός όρος) και θα πρέπει να είναι προσβάσιμα στην γνωμάτευση μέσω του μοναδικού αριθμού (serial number) κάθε αναπνευστικής συσκευής.

Σκοπός είναι ο θεράπων γιατρός να μπορεί να αξιολογήσει την συμμόρφωση του ασθενή και την αναγκαιότητα συνέχισης παροχής της συσκευής σε αυτόν.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου