Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Περισσότερα από 40 κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Συναγερμός έχει σημάνει στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά την αποκάλυψη ότι δεκάδες εργαζόμενοι σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά έχουν βρεθεί θετικοί στη νόσο COVID-19. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 40 θετικά περιστατικά και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι θα αυξηθούν σημαντικά, καθώς η εξέταση των δειγμάτων συνεχίζεται.

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή των Γιαννιτσών, μετά την αποκάλυψη ότι δεκάδες εργαζόμενοι σε εργοστάσιο κορσερβοποιίας βρέθηκαν θετικοί στα μοριακά τεστ του κορονοϊού. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι τα θετικά περιστατικά είναι περισσότερα από 10. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του iatropedia.gr είναι τουλάχιστον 40 και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Πρόκειται για επιχείρηση κονσερβοποιίας, στο εργοστάσιο της οποίας δουλεύουν 680 εργαζόμενοι! Μεγάλη ανησυχία υπάρχει σε Γουμένισσα και Γρίβα, περιοχές στις οποίες διαμένουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι.

Τα τεστ των εργαζομένων εξετάζονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. ενώ από τον ΕΟΔΥ διεξάγεται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών στον COVID-19 εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου