Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται αλλαγές σε πρόσωπα και Προέδρους φορέων και Οργανισμών στα μέσα Ιανουαρίου – Τι σχεδιάζεται

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας για πρόσωπα που σήμερα είναι επικεφαλής διαφόρων φορέων

Δήμητρα Ευθυμιάδου - HR

Αλλαγές σε πρόσωπα και Προέδρους φορέων και Οργανισμών στα μέσα Ιανουαρίου σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά να ξεκινήσει αλλαγές σε στελέχη που σήμερα ηγούνται διαφόρων φορέων.

Η περίοδος αυτή δεν επελέγη βέβαια τυχαία καθώς συμπίπτει με την 7η Ιανουαρίου που έχει ορισθεί επισήμως τουλάχιστον ως η ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να παραιτηθούν όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις και θέλουν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να φέρει νέα πρόσωπα σε διάφορες θέσεις την ίδια περίοδο, ώστε να μην υπάρξει «στοχοποιίηση» των αλλαγών αυτών.

Ο ΕΟΦ

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που πιθανώς να αλλάξουν είναι και στον ΕΟΦ. Θεωρούν ενδεχόμενη μία τέτοια αλλαγή καθώς ο νυν Πρόεδρος Δημήτρης Φιλίππου είχε εκφράσει καιρό τώρα την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων μετά από περίπου 2,5 χρόνια στο τιμόνι του.

Ο ίδιος άλλωστε είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης των τιμών φαρμάκων και θεωρείται ότι έχει αναλάβει μεγάλο φόρτο εργασίας.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ήδη έτοιμο άλλο πρόσωπο το οποίο έχει επιλεγεί για να αναλάβει τον Οργανισμό, εάν αποχωρήσει τελικώς ο νυν Πρόεδρος, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ο ΕΟΠΥΥ

Στον άλλο μεγάλο Οργανισμό τον ΕΟΠΥΥ αναμένεται επίσης να υπάρξουν διοικητικού τύπου αλλαγές. Στη θέση της Προέδρου (ή Διοικήτριας) αναμένεται να παραμείνει η νυν Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη η οποία ωστόσο θα έχει μαζί της και έναν ή δύο Αντιπροέδρους οι οποίοι όμως θα είναι εκτελεστικοί, περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr. Να σημειωθεί ότι σήμερα με βάση τον νόμο υπάρχει στον ΕΟΠΥΥ μη εκτελεστικός Πρόεδρος.

Διοικητές Νοσοκομείων και Διοικητές ΥΠΕ

Περί τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να δούμε αλλαγές και στους Διοικητές Νοσοκομείων αλλά και στους Διοικητές των ΥΠΕ, υπογραμμίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr. Καταρχάς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρόκειται να καλύψει τις κενές θέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία που έχουν προκύψει έπειτα από παραιτήσεις ή απομακρύνσεις για άλλους λόγους.

Στη συνέχεια όπως έχει αποκαλύψει το HealthReport.gr, θα τοποθετήσει νέους Διοικητές Νοσοκομείων σε περίπου 10 νοσοκομεία ανά τη χώρα που δεν πέρασαν την αξιολόγηση που έγινε.

Οι Γενικοί Γραμματείς

Πάντως έως τις αρχές Ιανουαρίου θα πρέπει να παραιτηθούν και οι Γενικοί Γραμματείς (όλων των υπουργείων) που θα θελήσουν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Στην περίπτωση που ο νυν Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές με ψήφο, όπως συζητείται στους κύκλους της κυβέρνησης, θα πρέπει επίσης να αποχωρήσει από τη θέση του. Εκτός κι αν η κυβέρνηση κεντρικά αποφασίσει να τον τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Από την άλλη, άγνωστο παραμένει εάν θα παραμείνει στη θέση του ο άλλος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας (Δημόσιας Υγείας) Παναγιώτης Πρεζεράκος, αφού υπήρχαν στο παρελθόν φήμες ότι ήθελε να αποχωρήσει. Άλλωστε είναι στενός φίλος του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τον οποίο και είχε αναλάβει από την αρχή τη συγκεκριμένη θέση.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

2 σχόλια: