Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Πλεύρης: 'Εως και πάνω από 60.000 ευρώ οι ετήσιες απολαβές των προσωπικών γιατρών

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στη Βουλή.

Μηνιαίες απολαβές που θα φτάνουν έως και πάνω από 5.500 ευρώ, θα έχουν οι προσωπικοί γιατροί. Οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι θα επιλέξουν να ενταχθούν πλήρως και στο ανώτατο επίπεδο στο νέο σύστημα, θα έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 70.000 ευρώ.
ΙΑΤRONET.GR

Αυτό προκύπτει από σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η αμοιβή ανά ασθενή θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ για όποιον γιατρό εξαντλήσει το όριο των 2.000 εγγεγραμμένων ασθενών.

Όπως είπε, οι ετήσιες απολαβές θα κυμαίνονται κατ' ελάχιστο στις 40.000 ευρώ και μεσοσταθμικά θα φτάνουν τις 60.000 ευρώ το χρόνο, ενώ υπό προϋποθέσεις οι ετήσιες αμοιβές τους θα ξεπερνούν ακόμη και αυτό το ήδη υψηλό χρηματικό ποσό.

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίοι θα επιλέξουν να είναι επίσης προσωπικοί γιατροί στο σύστημα της νέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα λαμβάνουν, επιπλέον της τακτικής μισθοδοσίας τους, από 10.000 έως 15.000 ευρώ ετησίως και, έτσι θα καλύπτεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός της χώρας μας με γιατρούς της πρωτοβάθμιας.

Δημ.Κ.

7 σχόλια:

  1. Αν δεν πρόκειται για δουλεμα (πράγμα πολύ περίεργο για το ΥΠΥΓ ανεξαρτήτως ηγεσίας!) μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί κάποιοι θα παίρνουν 3500-5000€ μικτά και εμείς οι ειδικοί ......10 ψωρο€ μικτά και με .....οροφή τους 200 ασθενείς ? Όταν μάλιστα ως τώρα πιάναμε μεσοσταθμικα 120-130? Κάτι που από εδώ και πέρα με τους νέους (ορθώς!) συμβεβλημένους και το ξεκαθάρισμα του ΟΙ θα βλέπουμε με.....τα κυάλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς παραμύθι αλλά με εμάς τους συμβεβλημένους των διαφόρων ειδικοτήτων τι γίνεται; Συνεχίζουμε κατα πραξη και περίπτωση με τα δέκα μεικτά και πενήντα ασθενείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη οι ΠΙ θα αμοιβονται ως ιατροι και οι αλλοι ως χαμαληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφόσον είναι υποχρεωτική η εγγραφή του πληθυσμού σε προσωπικό γιατρό,τότε οι εγγεγραμμένοι θα είναι ασθενείς και υγιείς πολίτες. Εχει λοιπόν υπολογίσει κάποιος αν σε κάποιο προσωπικό γιατρό τύχουν πολλοί υγιείς, πως θα αμοίβεται και τι θα κάνει ;Η επιλογή του γιατρού θα είναι δικαίωμα του πολίτη ,ή και ο γιατρός θα έχει δικαίωμα επιλογής πολιτών; Για να διαλέξει τους υγιείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 3500-5000 ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΑ) ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα το οαω ενα βημα πιο περα Συναδελφε, γιατι ο ΕΣΥτης πρεπει να παιρνει κλασμα των χρηματων ενος ΓΙ που θα δηλωνει Προσωπικος Ιατρος? Το χουμε χασει εντελως? Μαλλον μας δουλευουν!

      Διαγραφή