Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Θάνος Πλεύρης: Έκτακτη σύσκεψη με τους διοικητές των ΥΠΕ – Ζητά εξηγήσεις για τα πολλαπλά περιστατικά παραμέλησης ασθενών


Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, συναντώνται αυτή την ώρα με τους Διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) όλης της χώρας. Στο επίκεντρο τα τελευταία συμβάντα στα νοσοκομεία, με πλέον πρόσφατο αυτό του θανάτου του 43χρονου στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Ο Θάνος Πλεύρης ζητά να ενημερωθεί για τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με ευθύνες νοσοκομείων και παραμέληση ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα αναζητήσει πιθανές ευθύνες των διοικήσεων των νοσοκομείων και θα ζητήσει από τους επικεφαλής των υγειονομιών υπηρεσιών να χυθεί άπλετο φως στις περιπτώσεις των δύο παιδιών, ηλικίας 3 και 7 ετών που κατέληξαν αιφνιδίως στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Αλλά και στο πιο πρόσφατο περιστατικό με τον 43χρονο που κατέληξε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Παπανικολάου της συμπρωτεύουσας και ανακαλύφθηκε το πτώμα του μετά από ώρες.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

1 σχόλιο:

  1. Αναμενομενα περιστατικα σχετιζομενα απολυτα με τον τροπο λειτουργιας των κρατικων νοσοκομειων ,ευθυνη για τον οποιο φερει το Υπουργειο του κου Πλευρη .Απαιτουνται δραστικα μετρα ,ανεφαρμοστα ομως λογω οικονομικων περιορισμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή