Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Συντονιστικό: Η απεργία συνεχίζεται με σημαντική επιτυχία !

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ.210.6855949

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

Αθήνα, 26/05/2022

Δελτίο Τύπου

Ευχαριστούμε τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς για τον αγώνα!

Ευχαριστούμε τα χιλιάδες διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα 26, αύριο 27 και μεθαύριο 28 Μάιου που έχουν εξαγγελθεί από το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ., με την πλήρη στήριξη και κάλεσμα του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι οι κινητοποιήσεις δεν ανεστάλησαν και όσοι από τους λίγους δεν συμμετέχουν και διαδίδουν τέτοια παραπληροφόρηση, εκθέτουν μόνο τους εαυτούς τους!

Οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στα ΜΜΕ, που αναγνωρίζει την πιεστική και μη βιώσιμη κατάσταση στα διαγνωστικά εργαστήρια, στα πολυϊατρεία και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς λόγω του υψηλού claw back, είναι προς την θετική κατεύθυνση. Έχοντας ως παρακαταθήκη, την μέχρι τώρα συνεχή επαφή μαζί του, αναμένουμε από εβδομάδα διάλογο με τον Υπουργό Υγείας, με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων για την επιβίωση του κλάδου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ             Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ 
 Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                    Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

5 σχόλια:

 1. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ στην ΑΘΗΝΑ (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ,ΒΙΟΤΥΠΟΣ,ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ,AFIDEA κ.λ.π.)ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ.ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλα τα μεγάλα διαγνωστικά ήταν ανοικτά, γιατί δεν επηρεάζονται από τα clawback και τα rebate. Οι υπόλοιποι έχουν το πρόβλημα. Και ο στόχος βεβαίως είναι να κλείσουν τα μικρά διαγνωστικά. Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια, όλοι το έχουν αντιληφθεί αυτό. Απλώς αυτή η αντίδραση που άργησε τόσα χρόνια πιστεύω πως δε θα έχει πια κάποιο αποτέλεσμα δυστυχώς.

   Διαγραφή
 2. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ...ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μόνη δουλειά του συντονιστικου αυτή την στιγμή ,που η Απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη ,είναι η περιφρούρηση, η δημόσια απαξίωση των απεργοσπαστών,η προβολή στα ΜΜΕ, η συσπείρωση των απεργών και ο προγραμματισμός νέων δράσεων πια.Επισης οργάνωση συνάντησης το Σάββατο για αποτίμηση και συνέχιση κινητοποιήσεις Δευτέρα μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων.Διαφορετικά κάποιοι κακοπροαίρετοι θα σας κατηγορήσουν ότι τα έχετε μιλήσει και συμφωνήσει ήδη με τον υπουργό για να κάνετε τα καλά παιδιά στη ΝΔ(έρχονται κι εκλογές και οι καρεκλίτσες είναι ζεστές).Άλλωστε το έργο το είδαμε το 2019 (Πατούλης και σία).Ότι και να γίνει τώρα ,είτε επιβιώσουμε είτε κλείσουμε εμείς οι μικροί ασήμαντοι ,οι εργολάβοι της σωτηρίας μας σίγουρα ως χαμαιλέοντες θα καταφέρετε με κάθε κυβέρνηση να επιβιώσετε.Στα γεράματα όμως μην τολμήστε να λέτε στα εγγόνια σας για αγώνες και συνδικαλισμό.Αυτο που συμβαίνει τώρα λέγεται παιχνίδι στημένο και από πριν ξεπουλημένο .Ντροπή !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ουδεις επιθυμει να αλλαξει το παραμικρο .Δεν πειραζει και δευτερη φορα αριστερα ,τι να κανουμε ετσι θελει ο υπουργος μας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή