Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί για το νομοσχέδιο Γκάγκα – Ζητούν την απόσυρσή του

Γιατί αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νομοσχέδιο Γκάγκα

HR

Όχι λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νομοσχέδιο Γκάγκα που προβλέπει ριζικές αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αίρεται ουσιαστικά η μονιμότητα των γιατρών του δημοσίου αφού τους δίνεται η δυνατότητα να εργασθούν και στον ιδιωτικό τομέα είτε ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο είτε χειρουργώντας σε ιδιωτικές κλινικές.

Ειδικότερα το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απορρίπτει κατηγορηματικά στο σύνολό του το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

«Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει ασθενείς να γίνουν πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας».

Οι λίστες αναμονής

Σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ασθενείς, υπογραμμίζεται.

Παράλληλα υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ ότι η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά στις δημόσιες μονάδες υγείας, θα οδηγήσει σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε.

«Ο σχεδιασμός της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ υπήρχε εδώ και χρόνια. Καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, στην οποία αποδείχτηκε ο ρόλος που παίζει ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.

Η αντίδραση των γιατρών του ΕΣΥ σε αυτό το νομοσχέδιο είναι καθολική γιατί ο πυρήνας του στην ουσία καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας» καταλήγει μεταξύ άλλων η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Ο κλάδος ζητά:

-Την άμεση και εξ ολοκλήρου απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ!

-Επαναφορά του μισθολογίου μας στα επίπεδα του 2012.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-Χρηματοδότηση νοσοκομείων.

-Μονιμοποίηση επικουρικών.

-Εκπαίδευση νέων γιατρών.

4 σχόλια:

  1. Ειναι θετικο το νομοσχεδιο .Καιρος να παψει η υπαλληλικη νοοτροπια στην υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετοιμάζεσαι να φας με χρυσά κουτάλια λαμόγιο του δημοσίου?

      Διαγραφή
    2. Λίστα Πέτσα και στους ιατρους

      Διαγραφή