Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Οι ιδιώτες γιατροί και οι γιατροί του ΕΣΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣMD, MSc, Αγγειοχειρουργός

Κύριε διευθυντά
Με τη βεβαιότητα ότι εκφράζω τη συντριπτική πλειονότητα των χιλιάδων συναδέλφων ιδιωτών γιατρών, θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα για την επιλογή της κυβέρνησης και ειδικά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας και συναδέλφου Μίνας Γκάγκα (κατά πληροφορίες μου, για την ώρα υπάρχει μόνο η δική της υπογραφή κι όχι και του υπουργού) ν’ αλλάξει κατά τρόπο απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μου, τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Στην προσπάθειά της να ενισχύσει το ΕΣΥ, αντί να δώσει κίνητρα (οικονομικά και άλλα), στο πλαίσιο του συστήματος, επέλεξε να στραφεί εναντίον των ιδιωτών συναδέλφων της, επιτρέποντας στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων να ασκήσουν και ελεύθερο επάγγελμα, χωρίς να χάσουν ουσιαστικά τίποτα από τα προνόμια του δημοσίου τομέα… οδηγώντας σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, εις βάρος των ιδιωτών συναδέλφων.

Το ότι οι συνάδελφοι των δημόσιων νοσοκομείων είναι πολλές φορές υποτιμητικά αμειβόμενοι, με μεγάλες ευθύνες και αντίξοες συνθήκες εργασίας, είναι γνωστό. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα στην κ. Γκάγκα, με το νομοσχέδιο να κανιβαλίσει τους ιδιώτες γιατρούς.

Δεν είναι όλοι οι ιδιώτες μεγαλογιατροί. Υπάρχουν χιλιάδες ιδιώτες συνάδελφοι που παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ανοιχτό το ιατρείο τους πληρώνοντας ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, αμειβόμενοι εξευτελιστικά από τα δημόσια ταμεία, τρέχοντας μέσα στη νύχτα για επισκέψεις κατ’ οίκον, πληρώνοντας από την τσέπη τους τις όχι μικρές ασφαλιστικές εισφορές, καθώς επίσης και τις υπέρογκες δαπάνες για την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση Αστικής Ευθύνης…

Και τώρα καλούνται ν’ ανταγωνιστούν τους συναδέλφους των δημόσιων νοσοκομείων από προκλητικά μειονεκτική θέση.

Θέλω να τονίσω με έμφαση ότι η επιστολή μου αυτή δεν στρέφεται κατά κανένα τρόπο εναντίον των συναδέλφων του Δημοσίου.
Με την ίδια όμως έμφαση θέλω να τονίσω ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και συνάδελφος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος συντεχνίας.

Αδικεί και τον εαυτό της και την κυβέρνηση.

ΥΓ. 1: Οποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι προσωπικά για λόγους αντικειμενικούς, εγώ δεν θίγομαι ιδιαίτερα από τα παραπάνω.

ΥΓ. 2: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι δίκαιος άνθρωπος και ότι ακούει.
Το ίδιο ελπίζω να κάνει και τώρα…

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια κε Συνάδελφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εντυπωσίασε το πρώτο ΥΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αφού συνάδελφε ξέρεις ότι η ΝΔουλα .....αγαπάει πολύ την Μεσαία Τάξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν εχεις παρει αποφαση να ΜΗΝ επενδυσεις στο ΕΣΥ, να ΜΗΝ στηριξεις οικονομικα τους ειλωτες του ΕΣΥ, τοτε προσπαθεις να διαλυσεις οτι υπαρχει φερνοντας απεναντι γιατρους του δημοσιου με τους ιδιωτες συναδελφους.Την νυφη οπως παντοτε θα την πληρωσουν οι ασθενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ποιόν διευθυντή απευθύνεται ;Κατάλαβε κάποιος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ιατροι του ΕΣΥ έχουν τουςχαμηλετερους μισθούς στην Ευρώπη μετά την Βουλγαρία.
    Τα χειροκροτήματα στην πανδημία έγιναν ξανά απειλές από τις διοικήσεις και απαξίωση από τον κόσμο.Το νομοσχέδιο αυτό είναι άθλιο,άδικο απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία των ΕΣΥτων οι οποίοι δεν κάνουν απογευματινά ιατρεία.Θα πληγούν πολλοί ιδιώτες συνάδελφοι,αν και μια μεγάλη μερίδα από αυτούς μας "γλεντούσε" για το τι μισθούς παιρνουμε όταν αυτοί έβγαζαν "μαύρα" με το τσουβαλι.Διεκδικουμε μισθούς στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών μισθών,ανάλογους με τα χρόνια εργασίας και μελέτης που έχουμε αφιερώσει, του χρόνου αργιών και εορτών που έχουμε στερηθεί μακριά από τις οικογένειες μας στις εφημερίες και των ευθυνών μας (αυτές ξέρουν να τις ζητάνε ασθενείς ,συνοδοί και διοικήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΓΟΝΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή