Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Ηλεκτρονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και τα πιστοποιητικά νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία – Όλη η διαδικασία

Ηλεκτρονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και τα πιστοποιητικά νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία – Όλη η διαδικασία

Τι θα αλλάξει από τον επόμενο μήνα στα δημόσια νοσοκομεία

HR

Σε ηλεκτρονική εποχή φαίνεται ότι εισέρχονται τα δημόσια νοσοκομεία αφού πλέον οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν μέσω gov.gr αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων και τα πιστοποιητικά νοσηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά τον επόμενο μήνα η διασύνδεση των νοσοκομείων με το σύστημα ΗΔΙΚΑ προκειμένου οι ασθενείς να έχουν τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του αλλά και πιστοποιητικά της νοσηλείας του χρησιμοποιώντας απλά τους κωδικούς TaxisNet.

Το χρονοδιάγραμμα

Όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ Ηλεκτρονική χορήγηση βεβαίωσης νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας:

Η υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των υποσυστημάτων τόσο εντός των δημόσιων νοσοκομείων όσο και των εν λόγω μονάδων υγείας με το Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλειών – Εξετάσεων και της αποθήκευσης των βεβαιώσεων νοσηλειών και εξετάσεων του άρθρου 93 του ν. 4961/2022, πραγματοποιείται έως την 15η.12.2022.

Η υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των υποσυστημάτων τόσο εντός των ιδιωτικών κλινικών όσο και των εν λόγω μονάδων υγείας με το Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλειών – Εξετάσεων και της αποθήκευσης των βεβαιώσεων νοσηλειών και εξετάσεων πραγματοποιείται έως την 11η.12.2023.

Τα δημόσια νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές υποχρεούνται, για το σκοπό υλοποίησης των επιταγών για την ακριβή ενημέρωση του Ψηφιακού Αποθετηρίου βεβαιώσεων νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς με τις βεβαιώσεις νοσηλείας-εξετάσεων εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρονική χορήγηση αποτελεσμάτων διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων ασθενούς στο ΦΕΚ αναφέρεται πώς:

Η υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των υποσυστημάτων τόσο εντός των Δημόσιων Μονάδων Υγείας όσο και των εν λόγω Μονάδων με το Ψηφιακό Αποθετήριο Διαγνωστικών Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και της αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων πραγματοποιείται μέχρι την 15ή 12.2022.

Η υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των υποσυστημάτων τόσο εντός των Ιδιώτικών Μονάδων Υγείας όσο και των εν λόγω Μονάδων με το Ψηφιακό Αποθετήριο Διαγνωστικών Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και της αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων πραγματοποιείται μέχρι την 11η.12.2023.

Οι δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας υποχρεούνται, για τον σκοπό υλοποίησης των επιταγών, για την ακριβή ενημέρωση του Ψηφιακού Αποθετηρίου Διαγνωστικών Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων με τα αποτελέσματα διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Και οι δύο πλατφόρμες θα τεθούν σε παραγωγική λειτουργία την 20ή.12.2022.

7 σχόλια:

  1. Τι γίνεται με το ιατρικό απόρρητο ? Μήπως χρειάζεται η συναίνεση του ασθενούς ? Γιατί είναι βέβαιο ότι ναι μεν η πλατφόρμα δεν είναι προσβάσιμη σε κοινούς θνητούς χωρίς τους κωδικούς του taxis , αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο "θνητοί" από τους κοινούς θνητούς παραλλάζοντας τον Orwell στη Φάρμα των ζώων που θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των ασθενών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην αγχώνεσαι Συνάδελφε καθαρίζει το predator

      Διαγραφή
    2. Οι παρακολουθησεις παντα γινονταν και θα συνεχισουν να γινονται .Η αντιπολιτευση κακως διαμαρτυρεται ,διοτι αυτες και ο χαφιεδισμος αποτελουσαν διαχρονικα αναποσπαστο κομματι των κομμουνιστικων,δηθεν δημοκρατικων καθεστωτων .Μαλιστα το ειχαν αναγει σε επιστημη .

      Διαγραφή
    3. Ο χαφιεδισμός και μάλιστα χρησιμοποιώντας την ΕΥΠ ακροδεξιό σταγονίδιο 6.28 δεν γινόταν ΠΟΤΕ από το 1974 και μετά ούτε βέβαια από την ΝΔ που τρώει τώρα την ρετσινιά εξαιτίας της τωρινής ηγεσίας της! Ντροπή σου .....

      Διαγραφή
    4. Πάρτο χαμπαρι κυβερνητικέ χαφιεδάκο 6.28 πμ με εσάς γελά όλος ο πλανήτης και τις πρακτικές σας https://eretikos.gr/media/rapisma-apo-toys-new-york-times-gia-to-skandalo-ton-ypoklopon/548964/

      Διαγραφή
    5. Χαφιεδισμος και κομμουνισμος ειναι διδυμα αδελφια .Ανοιχτε και κανενα βιβλιο ιστοριας και μετα μιληστε ,ασχετοι

      Διαγραφή
  2. Ηλεκτρονικα φυκια και μεταξωτεςκορδελες

    ΑπάντησηΔιαγραφή