Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Προσωπικός Γιατρός: Νέο «πάγωμα» στις ποινές για μη εγγραφή

Η εφαρμογή των αντικινήτρων θα παραταθεί μετά την 1η Δεκεμβρίου, όπως προβλεπόταν, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα.

[SHUTTERSTOCK]
Newsroom KATHIMERINI

Δεν θα εφαρμοστούν από 1η Δεκεμβρίου, όπως προβλεπόταν, τα αντικίνητρα για τη μη εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον τ/σ MEGA, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι σήμερα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την παράταση της εφαρμογής των αντικινήτρων μετά την 1η Δεκεμβρίου.

«Η λογική των ποινών υπάρχει μόνον όταν θα υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών για να μπουν όλοι στο σύστημα», εξήγησε και πρόσθεσε ότι ο θεσμός χρειάζεται χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός, 4.700.000 πολίτες και 3.400 γιατροί έχουν εγγραφεί στα μητρώα του Προσωπικού Γιατρού. Παράλληλα, μέσα στο Νοέμβριο 1 εκατομμύριο πολίτες έκαναν δωρεάν ραντεβού μέσω του Προσωπικού Γιατρού.

«Ήδη μπήκαν από τις ειδικότητες αλλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι συμβάσεις τους και είμαστε και σε άλλες συνεννοήσεις με στους συλλόγους να βάλουμε παραπάνω», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν νέα κίνητρα για την εγγραφή γιατρών στο σύστημα, καθώς σκοπός του υπουργείου είναι να προσελκύσει περισσότερους ιδιώτες και να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των αντικινήτρων είχε ήδη πάρει μια παράταση από την 1η Οκτωβρίου για την 1η Δεκεμβρίου.


Eπιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 1η Ιανουαρίου

Στη σημερινή συνέντευξή του, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ακόμη ότι αναστέλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2023 το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μετά και την απόφαση του ΣτΕ. Έτσι, οι υγειονομικοί αυτοί θα μπορούν πλέον να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Όπως, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ του Γ΄ τμήματος που επανεξέτασε το μέτρο, η Ολομέλεια το έχει κρίνει συνταγματικό, αλλά έχει ζητήσει επαναξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ότι από τον Απρίλιο και μετά, μας λέει δεν έπρεπε να παραταθεί το μέτρο. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση, παρόλο που εγώ σας λέω θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση. Στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές.

»Άρα, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί υπό όρους όμως προστασίας της δημόσιας υγείας.

»Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε το πρωτόκολλο. Απόφαση την 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν θα ανανεωθεί. Τώρα με βάση τα πρωτόκολλα που θα ολοκληρώσουμε δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ανανέωση του μέτρου από τη στιγμή που έκρινε αυτό το ΣτΕ».

8 σχόλια:

  1. Καλά οι 5000 ιατροί έγιναν 3400? Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα δουν το μεγεθος της ποινης στις καλπες. Οταν μιλα η καλπη ειναι νομος απαραβατος........ολο εκβιαση και απειλη ο κ πλευρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συντομα θα δοθει η ηττα απο τις καλπες.....ολο με τον βουρδουλα ειναι το υπουργειο υγειας.....δεν βαλατε μυαλο κ πλευρη.....εχετε φτασει στον απατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλεύρη καιρός να αρχίσεις να ψάχνεις μια κανονική δουλειά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντομα σας παγώνουμε ως κυβέρνηση ερυθροί φιλελευθεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι δουλεια να κανει ο Πλευρης αργοσχολος ειναι Αυτος ο Γεωργιαδης και οι υπολοιποι Οι συνδικαλιστες του χωρου ανηκουν στη ΝΔ και ολοι μαζι δουλευουν τον κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουδέν μονιμοτερον του προσωρινου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από το ΥΠΥΓ πέρασαν όλοι οι.....αρνητές του Ολοκαυτώματος! Καταλαβαίνετε τώρα με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή